Ketvirtadienį ryte į audito įmonės „PriceWaterhouseCoopers“ biurą Maskvoje atvyko tyrėjai, papasakojo agentūros šaltinis iš teisėsaugos struktūrų. Pasak šaltinio, „jie tikrina dokumentus ikiteisminio vieno iš komercinių bankų, iš kurio buvo atimta licencija, tyrimo pagrindu.“

Agentūros pašnekovo teigimu, tyrimas įmonės biure vykdomas todėl, kad „PriceWaterhouseCoopers“ vykdė banko auditą.

„Interfax“ pažymi, kad kol kas neturi oficialaus šios informacijos patvirtinimo.

Vėliau informaciją apie dokumentų tikrinimą ikiteisminio tyrimo pagrindu patvirtino TASS šaltinis teisėsaugos struktūrose. Agentūros pašnekovas nepatikslino, kas konkrečiai yra tikrinama.

Apytikriai 15 val. Maskvos laiku agentūra RNS pranešė, kad jėgos struktūrų pareigūnai išvyko iš „PriceWaterhouseCoopers“ biuro. Leidinio duomenimis, jie išvyko dviem „Volkswagen“ autobusais. Jokių dokumentų ar dėžių su dokumentais rankose jie neturėjo.

„PriceWaterhouseCoopers“ klientų Rusijoje sąraše yra tokios didelės bendrovės, kaip ALROSA, „Raiffeisen Bank“, „RusHydro“ ir NOVATEK. Šių metų balandį prie šio sąrašo prisijungė dar ir „Sberbank“, kurio ankstesnė audito įmonė buvo „Ernst&Young“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (33)