Valstybės turtą valdančiam Turto bankui paskelbus dar vieną „Autoūkio“ aukcioną, privati bendrovė „Alpha Investicijos“ ėmė supirkinėti šios įmonės smulkiųjų akcininkų valdomus vertybinius popierius. Bet „Alpha Investicijos" direktorius Norbertas Faktorovičius dienraščiui tvirtino dar negalintis atsakyti, ar jo atstovaujama įmonė pirks „Autoūkį“.

„Dabar bendrovė „Alpha Investicijos“ yra pateikusi pasiūlymus tik smulkiesiems „Autoūkio“ akcininkams. Dėl dalyvavimo privatizacijoje bendrovė šiuo metu sprendimo nėra priėmusi“, - pranešė jis praėjusios savaitės pabaigoje.

Liepos 26-oji - paskutinis terminas, kai potencialūs pirkėjai dar gali teikti paraiškas dalyvauti „Autoūkio“ aukcione. Prieš kelis mėnesius paskelbtame Turto banko aukcione nurodyta pradinė 87,41 proc. šios įmonės akcijų paketo kaina - 980 tūkst. eurų, vienos akcijos vertė - 29 euro centai.

„Autoūkis“ 2005 metais buvo įtrauktas į privatizuojamų objektų sąrašą. Tai padaryta po kilusio skandalo paaiškėjus, kad buvęs įmonės vadovas buvo susijęs su privačiomis verslo struktūromis - dėl to „Autoūkis“ dažnai ir be konkurso pirkdavo konkretaus pardavėjo siūlomus automobilius. Visgi Vyriausybės kanceliarija, atlikusi vidinį patikrinimą, paskelbė jokių teisės aktų pažeidimų nenustačiusi.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)