„Visame pasaulyje „Rise“ tinklas vienija šviesiausius protus, kurie šiandien kuria vizijas, kaip rytoj atrodys finansinės technologijos. Lietuvoje dirbančios komandos dėka atradome Vilnių ir visame Baltijos regione sparčiai besivystančią startuolių ekosistemą“, - sako „Barclays“ infrastruktūros paslaugų vadovas Tony Kerissonas.

„Nuo pat atidarymo „Barclays“ operacijų centras Lietuvoje tapo banko kompetencijų centru ne vien dėl čia teikiamų paslaugų ir vystomų veiklų – patį Vilnių „Barclays“ matė kaip energingą ir augantį miestą. Šiame regione dirbantys startuoliai turi didžiulį potencialą kurti inovacijas, griaunančias nusistovėjusias finansinių technologijų praktikas. Norime bendradarbiauti su jais diegiant naujoves ir vystant verslą. 7-osios „Rise“ erdvės atidarymas Vilniuje yra mūsų pirmasis žingsnis ir aš nekantrauju pamatyti, ką čia nuveiksime“, – sako „Barclays“ operacijų centro Lietuvoje vadovas Justinas Siffermanas.

550 kv. m erdvė Vilniuje duris atvėrė miesto centre – Gynėjų gatvėje, „Vilniaus vartų“ komplekse. „Rise Vilnius“ startuoliams pasiūlė erdves darbui, susitikimams, auditoriją tiesioginėms transliacijoms ir renginiams – mentorių paskaitoms, hakatonams, kūrybinėms dirbtuvėms. Planuojama, kad didelė dalis „Rise Vilnius“ renginių bus atviri visuomenei – čia pažindintis su technologijomis, mokytis bei kurti galės ir moksleiviai, ir senjorai.

„Barclays“ iniciatyva įkurtoje „Rise Vilnius“ erdvėje šiuo metu susibūrė ir į pasaulinį tinklą įsiliejo 10 startuolių: nuo mobiliuosius mokėjimus vystančių „WoraPay“ ir alternatyviojo investavimo platformą plėtojančių „Welltrado“ iki blockchain technologinius sprendimus kuriančių „Vectropay“ ar visas lojalumo korteles į vieną sutelkusių „Dealoyal“.

„Rise“ yra ne tik fizinių erdvių, bet ir virtualios bendruomenės tinklas, jungiantis finansinių paslaugų ateitį kuriančius startuolius visame pasaulyje. Priklausydami „Rise“, regiono startuoliai įgyja tiesioginę prieigą prie svarbiausiose pasaulio finansinių technologijų ekosistemose įsikūrusių žmonių, darbo erdvių ir talentų – viskas sukurta tam, kad startuoliai galėtų augti dar greičiau ir paprasčiau.

„Barclays“ per metus užmezga virš 60 sutartinių partnerysčių su startuoliais iš „Rise“ bendruomenės. Jie plėtoja automatinių atsakymų į dažniausiai telefonu užduodamų klausimų sistemas, siūlo vartotojo patirties sprendimus bitcoin bankininkystės programėlei.

Pirmasis „Rise Vilnius“ renginys vyks iškart po atidarymo – liepos 15-17 d. „Rise and Hack“ finansinių technologijų hakatono dalyviai 26 valandas ieškos sprendimų ateities finansinėms technologijoms. Komandos dirbs su 3 iššūkiais – kaip žaidimai gali būti panaudoti finansų rinkoje? kaip blockchain technologija gali palengvinti prekybą? kaip galima palengvinti mobiliuosius mokėjimus?

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)