Į DELFI redakciją kreipėsi vilnietis Vytis, kuris pasiūlė atkreipti dėmesį į minėtos internetinės parduotuvės kainodarą.

Pavyzdžiui, pirkėjams siūloma įsigyti 68,48 eurus kainuojančią apyrankę „Italy“, bet lygiai toks pat papuošalas internetinėje svetainėje „eBay“ kainuoja vos 1,89 euro.

Panašių prekių yra ir daugiau. Lūpdažį „Wow“ viskaspo.lt pardavinėja už 40,26 euro, o kitoje parduotuvėje jis kainuoja 2,92 euro. Raudono rankinuko „Ou“ kaina lietuviškame tinklapyje – 56 eurai (prieš tai buvo 90,72 euro), o angliškame – 4,75 euro.

Dar moko kalbų

Kaip rodo Kauno technologijos universiteto .lt domeno administratoriaus skelbiama informacija, tinklapis viskaspo.lt priklauso asmeniui, kurio elektroninio pašto adresas yra dorotadovda@yahoo.com, o inicialai – D.D.

Šį pašto adresą naudoja moteris vardu Dorota Dovda. Internete galima rasti skelbimų, kur ji siūlo mokyti kalbų.

Tačiau interneto forumuose gausu ypač neigiamai apie šias pamokas atsiliepiančių žmonių. Jie teigia, esą jos pamokos yra labai žemo lygio ir gailisi knygoms, kurias vadina tiesiog brošiūromis, išleistų pinigų.

Į DELFI skambučius ir trumpąsias žinutes D. Dovda neatsakė.

Uždirba iš „pašto išlaidų“

Ypač aktyviai veikia viskaspo.lt „Facebook“ paskyra. Joje kasdien skelbiami konkursai ir kviečiama komentuoti bei dalintis jų įrašais. Prizais susidomėję socialinio tinklo vartotojai nuotraukomis pasidalina šimtus kartų.

Taip padarė ir DELFI skaitytojo Vyčio draugė. Tačiau kai buvo informuota, kad laimėjo, taip sužinojo, jog turės susimokėti už pašto išlaidas. Jos atveju – 9 eurus.

Nors, pavyzdžiui, Lietuvos pašto skelbiama kilogramo nesiekiančio siuntinio siuntos kaina – 2,4 euro.

„Kadangi, „konkurso laimėtojai“ sumoka už „pašto išlaidas“, ne už pačią prekę, tai pinigų grąžinimo garantijų nėra, nors realiai padengiama ir prekės kaina, ir pašto išlaidos ir dar antkainis“, – DELFI rašė Vytis.

Jis taip pat papasakojo, kad 9 eurus už pašto išlaidas jo draugei buvo liepta pervesti per valandą. „Ji taip ir padarė, o dabar laukia tos apyrankės“, – liepos 11 dieną sakė jis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (496)