Bilietų į olimpiados renginius dar galima įsigyti ir Lietuvoje, tačiau paskutiniems pirkėjams, matyt, teks patiems pasirūpinti ir nakvyne, ir kitais patogumais.

„Lietuvai į didžiausią šių metų sporto šventę Tarptautinis olimpinis komitetas skyrė 1800 bilietų. Keliasdešimt jau parduota, tačiau nelabai kas likę pardavimui“, – „Lietuvos žinioms“ pasakojo bendrovės „Novaturas“ generalinis direktorius Linas Aldonis.

Jis, kaip ir Lietuvos tautinis olimpinis komitetas (LTOK) atsisakė atskleisti, kiek bilietų skirta laisvai parduoti ir kiek dar liko neparduotų. Mat didžiąją bilietų dalį pasilieka LTOK. Jie bus įteikti ne tik delegacijos nariams, bet ir sportininkų artimiesiems. Olimpinius kelialapius jau turi 68 Lietuvos sportininkai.

Bilietai į olimpiadą kainuoja nuo keliasdešimties iki kelių šimtų eurų – priklausomai nuo varžybų, kurias norima stebėti, ir vietos – net į tas pačias varžybas bilietų kainos gali skirtis keliais šimtais eurų. Pavyzdžiui, bilietų kainos į preliminarias dviračių sporto varžybas prasideda nuo 18,3 euro, krepšinio – 32,02 euro, golfo – 22,87 euro, graikų-romėnų imtynių – 27,44 euro.

Varžybų finalų bilietų kainos prasideda nuo 18,3 euro.

Pasak dienraščio pašnekovų, pigiausias kelialapis į Braziliją kainuoja nuo 890 eurų su 7 dienų nakvyne priemiesčių viešbučiuose, pasirinktų varžybų aplankymu ir ekskursijomis. Kelialapių kainas ir šiaip nepigioje kelionėje į Braziliją padidina karnavalai ir kiti pramoginiai renginiai, kurių šioje šalyje apstu. Viena naktis viešbutyje anksčiau kainavo apie 90 eurų, o likus mažiau nei mėnesio iki žaidynių, kainos jau pašokusios iki 120–140 eurų, ir tuo labiau, kuo arčiau miesto centro.

Atskirai kainuoja skrydis lėktuvu. „Visada patariu skristi į San Paulą ir iki Rio de Žaneiro važiuoti autobusu. Tokia kelionė pirmyn ir atgal kainuoja apie 1000 eurų, o tiesiai į Rio – puse tūkstančio brangiau“, – sakė kelionių agentūros „Magelano kelionės“ vadovas Dainius Kinderis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)