„Iš „Vilniaus prekybos“ valdybos aš pasitraukiu, nes apskritai atėjo laikas „Vilniaus prekyboje“ dirbti žmonėms, kurie nebėra, nebeturi sąsajų nei su praeitimi, nei su akcininkais.

Aš visada taip maniau. Ir iki šiol buvau vienas iš valdybos narių, nebuvau pirmininkas ir visada taip ir maniau, kad kai tik bus tinkama proga, pasitrauksiu. Dabar tokia proga atėjo, apskritai atsinaujino valdybos sudėtis ir todėl aš pasinaudojau ja“, – sakė jis.

Verslininkas paaiškino, kad tiesiogiai jis nėra „Vilniaus prekybos“ akcininkas. Tačiau netiesiogiai juo tebelieka, esą šia prasme jo „santykis nepasikeitė“.

„Iki šio laiko nieko daugiau irgi neveikiau tiktai dirbau konsultantu. Jau pora metų turbūt neturėjau jokių vykdomųjų pareigų ir jokių kitų pareigų. Mano užsiėmimas ir yra verslo konsultacijos. Esu kelių valdybų narys, tarybų narys ir taip pat konsultuoju įvairias bendroves“, – kalbėjo I. Staškevičius.

Paklaustas apie ateities planus ir galimus naujus verslus, jis nedaugžodžiavo.

„Jeigu imsiuosi, tai būtinai papasakosiu. Neturiu dabar sumanymų rytoj imtis naujų verslų, bet aš veikiu ir kaip investuotojas, investuoju į verslus“, – nusijuokęs dėl klausimo paaiškino pašnekovas.

Penktadienį „Vilniaus prekyba“ pranešė, kad naujai jos valdybai nuo šiol vadovaus bendrovės direktorė Raimonda Kižienė, pakeitusi Jolantą Bivainytę. „Vilniaus prekybos“ valdybos nariais patvirtinti du nauji nariai – Aurelijus Burda ir Oksana Kostogriz. Valdyboje ir toliau dirbs Petras Jašinskas.

Bendrovės pranešime nurodoma, kad Jolanta Bivainytė ir vienas iš „Vilniaus prekybos“ verslo įkūrėjų investuotojas Ignas Staškevičius šios valdyme nebedalyvaus.

J. Bivainytė tapo pagrindinio „Vilniaus prekybos“ investuotojo Nerijaus Numavičiaus šeimos biuro („Talka LT“, UAB) vadove. Ši bendrovė rūpinsis N.Numavičiaus ir jo šeimos interesais, teikdama jam paslaugas ir būdama atsakinga už informacijos gavimą bei pateikimą, susijusį su jo asmeniniu turtu, paveldėjimu ir mokesčių deklaravimu.

Buvęs valdybos narys ir vienas iš „Vilniaus prekybos“ verslo įkūrėjų investuotojas I. Staškevičius ketina atsidėti verslo konsultacijoms.

UAB „Vilniaus prekyba“ per dukterines įmones – uždarąsias akcines bendroves „Maxima grupė“, „Euroapotheca“, „Ermitažas“ ir „Akropolis group“ – valdo prekybos centrų ir vaistinių tinklus bei nekilnojamojo turto projektų vystymo ir nuomos paslaugų įmones Baltijos šalyse, Lenkijoje, Bulgarijoje ir Ukrainoje.

„Vilniaus prekybos“ kontroliuojamose įmonėse dirba per 35 tūkst. darbuotojų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (172)