„Manau, kad vetuos ir bus grąžintas su pataisomis Seimui toliau svarstyti“, — pirmadienį interviu Žinių radijui teigė V. Zimnickas.

Jis mano, kad nenustatytos apimties darbo sutartis Lietuvoje taikyti dar per anksti, nes jų veikimo patirtis Europoje menka.

„Dėl nulinių sutarčių, dar per anksti apie jas kalbėti. Manau, kad jų reikia atsisakyti. Greičiausiai pirmame etape, manau, kad jų neliks. Šiandien dar nėra pasitvirtinusios. Nėra dar tos praktikos“, - teigė Darbdavių konfederacijos vienas vadovų.

V. Zimnickas taip pat prognozuoja, kad bus peržiūrėta ir naujajame Darbo kodekse nustatyta darbo laiko paskaitos tvarka.

Seimo Socialinių reikalų ir darbo komitetas iš Darbo kodekso buvo išbraukęs nenustatytos trukmės darbo sutartis, tačiau socialdemokratė Irena Šiaulienė, liberalas Gintaras Steponavičius ir Darbo partijos narys Kęstutis Daukšys pateikė siūlymą šias sutartis grąžinti į Darbo kodeksą ir tam Seimas pritarė.

Profesinės sąjungos tikina, kad tokios sutartys neapsaugotų darbuotojų, todėl gali neigiamai paveikti darbo rinką.

Naujajame Darbo kodekse taip pat numatyta galimybė sudaryti neterminuotas, terminuotas, laikinojo darbo, pameistrystės, projektinio darbo, darbo vietos dalijimosi, darbo keliems darbdaviams bei sezoninio darbo sutartis.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)