Nusipirkęs kemperį ir iš jo padaręs maisto autobusiuką jaunuolis pradėjo ieškoti, kur su juo galėtų pradėti savo pirmąjį sezoną.

„Šitą vietą susiradau visai netikėtai, - apie Nemirsetoje (apie 4 km nuo Palangos) esantį naują kempingą, kuriame jis šiuo metu kepa mėsainius ir bulvytes, pasakojo L. Valutis. - Ieškojau, kur dirbti vasarą. Kempingo vadovas pasiūlė čia apsistoti visai vasarai ir maitinti žmones“.

Taip prieš porą savaičių juodas maisto autobusiukas su užrašu „Sinners Burgers“ atsirado tik šiemet pradėjusiame veikti kempinge Nemirsetoje.

Jaunasis verslininkas pasakojo, kad iš pradžių norėjo savo veiklą pradėti Klaipėdos centre, tačiau miesto administracija pasirodė nedraugiška šiuo klausimu.

„Norėjau stovėti senamiestyje, nes nenorėjau lįsti į mikrorajonus. Buvau ir vietą susiradęs, išsinuomavęs, bet savivaldybė manęs nepriėmė, nes yra draudimas senamiestyje stovėti kioskams, neva jie gadina miesto vaizdą. Nors aš būčiau įsikūręs kaip tik tokioje vietoje, kur autobusiukas pagyvintų vaizdą“, - kalbėjo pašnekovas.

Pradžia buvo sudėtinga ne tik dėl vietos, bet ir higienos reikalavimų. Mėsainius iš žalios mėsos gaminantis vaikinas prasitarė, kad teko ilgai padirbėti, kol susitvarkė reikalingus leidimus. Keblumų kilo ir dėl tokių reikalavimų, kaip pavyzdžiui, gaminant patiekalus iš žalios mėsos reikalingos dvi kriauklės. Kad išpildytų šį reikalavimą, verslininkui prireikė papildomų dviejų savaičių. L. Valutis net prasitarė, kad leidimus tvarkantys darbuotojai siūlė jam dirbti su pusfabrikačiais, su kuriais dirbant higienos reikalavimai ne tokie griežti, tačiau jaunuolis net nedvejodamas atmetė šią idėją.

Šalia Palangos mėsainius pradėjęs kepti virėjas teigė, kad kol kas dirba visiškai vienas: labai prireikus pagalbos padeda draugė.

Kol kas L. Valutis su meniu neplanuoja labai išsiplėsti: jam kokybė daug svarbiau už kiekybę.

„Nors kažkuo labai nustebinti negaliu, bet laikausi principo, kad man svarbiausia kokybė. Nesinori masinės gamybos. Stengiuosi kiekvieno žmogaus paklausti, ar buvo skanu, ar verta. Reklama sklinda iš lūpų į lūpas ir dabar jau net iš Palangos su dviračiais atvažiuoja žmonės paragauti mėsainiu“, - džiaugėsi pašnekovas.

Jaunasis verslininkas prisipažįsta, kad Palangos centre jis sulauktų daugiau klientų, bet jis sąmoningai pasirinko kempingą: čia renkiasi kitokie žmonės nei užkariavusieji Palangos centrą.

„Čia atvažiuoja žmonės, kurie jau žino konkrečiai, ko nori. Smagu su jais bendrauti ir nereikia įsiteikti, nes aš darau tai, kas man patinka, o jie atvyksta paragauti“, - kalbėjo L. Valutis.

Pradėjęs mąstyti apie savo verslą L. Valutis iš pradžių galvojo imti naktinę rinką, kuri moka pinigus, nes nori valgyti, ir nesvarbu ką.

„Bet supratau, kad nesulauksiu iš klientų atgalinio ryšio, nes naktimis niekam nerūpi, ką valgo. Buvo galimybė atsidurti ir Palangos centrinėje dalyje, bet pasirinkau šią vietą, nes man ji miela ir jauki“, - kalbėjo verslininkas.

Vos prieš porą savaičių maisto gaminimo verslą pradėjusio vaikino galvoje jau sukasi mintys apie ateitį: žiemą L. Valutis bandys grįžti į Klaipėdą ir dirbti ten. O dar tolimesnėse svajonėse – ir idėja apie nuosavą restoranėlį Klaipėdos centre.

Verslininkas supranta, kad pradėjus plėstis reikės didinti ir komandą, nors kol kas su visu verslu jaunuolis sako puikiai susitvarkantis vienas.

„Kai žinai, kad esi pats sau šeimininkas, visai kitokia nuotaika. Atsikeli ryte ir nebambi, kad vėl reikia į darbą. Dar ir nebuvo tiek klientų, kad pervargčiau. Jei reikia, į pagalbą atvažiuoja mano draugė, - su šypsena kalbėjo pašnekovas. - Ta energija, gyvumas man labai patinka: galiu keltis 5 val. ryte, grįžti namo 12 val. nakties ir visa tai man malonu. Tikrai dabar nenorėčiau būti samdomas darbuotojas, tuo labiau negaliu pagalvoti apie darbą biure“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (400)