Manoma, kad perkelti būtų jau dabar finansines operacijas eurais atliekantys banko padalinių nariai. Apie tai praneša BBC.

Ketvirtadienio referendumo rezultatai reiškia, kad Jungtinei Karalystei teks persvarstyti savo prekybos santykius su Europos Sąjunga, net ir tai, ar ji lieka bendrosios rinkos dalimi.

Kol kas HSBC atstovai atsisako komentuoti pasklidusią informaciją.

Finansų sferos lobistų grupės „TheCityUK“ generalinis direktorius Chrisas Cummingsas teigia, kad svarbiausia įmonių užduotimi buvo užtikrinti nuolatinę prieigą prie bendrosios rinkos, ir perspėja apie „ilgai užsitęsiančio netikrumo“ grėsmę, kilsiančią derantis dėl naujų santykių su ES.

Savo ruožtu euro zonos lyderiai jau ir anksčiau yra perspėję, kad be neribotos prieigos prie ES stambiosios Londono finansų įmonės galėtų perkelti vykdomas operacijas už Didžiosios Britanijos ribų.

Euro zonos finansų ministrų grupės vadovo Jeroeno Dijsselbloemo teigimu, ribota prieiga prie bendrosios rinkos taps Jungtinės Karalystės išstojimo iš ES „kaina“.

Vienas iš banko „Deutsche Bank“ direktorių Johno Cryano sako manantis, kad Londonas praras dalį savo finansų centro statuso. „Finansinis centras nemirs, tačiau jis taps silpnesnis“, – teigė Vokietijos verslo laikraštis „Handelsblatt“.

HSBC Paryžiuje jau turi daugiau nei 10 tūkst. darbuotojų. Iš viso 48 tūkst. Londone įsikūrusio banko darbuotojų vykdo mažmeninės prekybos ir investicinės bankininkystės operacijas. Prieš metus finansų institucija yra teigusi, kad planuoja Jungtinėje Karalystėje atsisakyti 8 tūkst. darbo vietų bei taip sumažinti išlaidas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (42)