Svaro sterlingų kursas jau smuko daugiau nei 10 proc. ir šiuo nesiekia nei 1,35 dolerio – tai žemiausias Jungtinės Karalystės nacionalinės valiutos kursas nuo 1985 metų.

Naujienos paskatino drastiškus pokyčius ir Azijos akcijų rinkose. Japonijos „Nikkei“ smuko 6,7 proc., „The Hang Seng“ Honkonge – 3,7 proc.

Investuotojai skubiai ėmėsi ieškosi saugių sprendimų, pavyzdžiui, ėmė pirkti Japonijos jenų, kurių kursas dolerio atžvilgiu iš karto šoktelėjo į viršų. Aukso kaina taip pat jau šoktelėjo 3 proc.

Akcijų biržos Jungtinėje Karalystėje darbą penktadienį pradeda8 vietos laiku (10 val. Lietuvos laiku). Londono biržos akcijų ateities sandoriai jau sumažėjo 7 proc. JAV akcijų ateities sandoriai taip pat.
Skaudžiausią smūgį patyrė britų bankų akcijos, kuriomis prekiaujama Honkonge: HSBC smuko 8 proc. , o „Standard Chartered“ – 9 proc.

„Rinkos pastarąsias kelias dienas tikėjosi, kad britai apsispręs pasilikti. Pradėjus skelbti pirmuosius rezultatus, viskas pasikeitė“, – teigia ekonomistė ir buvusi Jungtinės Karalystės valstybės tarnautoja V. Pryce.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (237)