Kritikos strėlių dėl nepateisinamo elgesio sulaukę parduotuvės atstovai atsiprašė už nesusipratimą, o Jaunuolių dienos centro vadovė Lina Trebienė teigia, kad įvykio paviešinimas sulaukė netikėto atsako.

Pasipiktinimo banga kilo po to, kai į Panevėžyje esančią „Kristianos“ parduotuvę užsukę du protinę negalią turintys asmenys pardavėjos buvo paprašyti išeiti. Kaip portalui DELFI teigė šio prekės ženklo parduotuves valdantis verslininkas Benas Gudelis, pardavėja gailėjosi taip pasielgusi, o nemaloni istorija nutiko, nes parduotuvės darbuotoja asmenis palaikė narkomanais.

Vis dėlto L. Trebienė pasakojo, kad mergina, kuri į parduotuvę atvyko nusipirkti nagų lako ir buvo išprašyta, dabar gali džiaugtis ne tik nagų laku, bet ir visuomenės palaikymu, verslininkų dėmesiu.

„Šiandien (pirmadienį – red.) buvo atėjusios ir parduotuvės vadovė, ir pati pardavėja. Nuoširdžiai labai atsiprašė. Mes sakome, nėra to blogo, kas neišeitų į gerą. Ir dabar jau sutarėme, kad birželio 23 d. mūsų centro merginos eis pas juos į grožio pamokėles. Taip pat oficialiai pakvietė mūsų centro jaunimą ateiti, pavyzdžiui, kai gimtadieniai, ir jie merginas pagražins, papuoš šventei“, - kalbėjo centro vadovė.

Pasak jos, Jaunuolių dienos centre pakalbėta, kad galbūt dėl įvykio buvo per daug pasikarščiuota.

„Galbūt reikėto tą karčią piliulę praryti ir viskas, bet, žinote, tuo metu taip įvyko“, - teigė L. Trebienė.

Moteris teigė, kad Jaunuolių dienos centrą labiausiai nustebino žmonių teigiama reakcija ir palaikymas.

„Ir mes tikime, kad tie žmonės, kurie mus palaikė, jau tikrai niekada nenuskriaus žmogaus su proto negalia ir visuomet bus palankus jam“, - su viltimi kalbėjo pašnekovė.

Kaip pasakojo L. Trebienė, mergina, kuri buvo išprašyta iš parduotuvės, nors į ją atvyko nusipirkti nagų lako, dabar jau gali šia preke džiaugtis: prekybos tinklas ne tik atsiprašė Jaunuolių dienos centro auklėtinių, bet ir įteikė dovanų.

Taip pat Jaunuolių dienos centro vadovė pridėjo, kad vis dėlto tokio didelio visuomenės dėmesio nebuvo tikėtasi: „Nors mes dažnai išeiname į visuomenę, bet vis vien dar stebina žmonių geranoriškumas. Mergina gavo ir papuošalų iš žmonių, kurie prekiauja tokiais dalykais, ir kvietimų apsipirkti, ir net dovanų čekių“.

Vis dėlto L. Trebienė teigė, kad moralinis palaikymas tokiais atvejais daug svarbesnis.

„Mes galvojame, kad pavyks sukurti ryšius su „Kristiana“, tai bus pirma nauja patirtis mums bendradarbiaujant su verslu“, - nauju posūkiu Jaunuolių dienos centre džiaugėsi pašnekovė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (455)