Šis paramos paketas yra didesnės apimties gegužę suderintos paramos dalis, tačiau jo išmoka buvo priklausoma nuo daugelio sąlygų, pavyzdžiui, Graikijos vyriausybės vykdomų ekonomikos reformų.

Šiuo metu šalis savo tarptautiniams kreditoriams jau yra skolinga daugiau kaip 300 mlrd. eurų - tai maždaug 180 proc. Graikijos metinio BVP. Atėnams skubiai reikia Europos lėšų, kad sėkmingai galėtų administruoti ir įvykdyti dvi jau ateinantį mėnesį laukiančias įmokas Europos centriniam bankui (ECB).

"Tai tikras deguonies gurkšnis Graikijos ekonomikai", - kalba Europos Sąjungos (ES) ekonomikos reikalų komisaras Pierre Moscovicis

Gegužės pabaigoje euro zonos finansų ministrai susitarė dėl naujos ekonominės paramos Graikijai dalies iš Europos stabilumo mechanizmo (ESM) fondo - 10,3 mlrd. eurų - ir laipsniško, per dvejus metus, šalies skolų naštos mažinimo, kaip to ir reikalavo Atėnai ir Tarptautinis valiutos fondas (TVF).

Vėliau EMS direktorių valdyba pranešė, kad pirmoji šios paramos dalis - 7,5 mlrd. eurų - gali būti pervesta antroje birželio pusėje, likusios lėšos - pasibaigus vasarai.