Įmonė gavo elektroninį priminimą pateikti finansinę atskaitomybę Registrų centrui, kaip tai numato šalies įstatymai.

„Primename, kad jūsų įmonė nėra pateikusi finansinės atskaitomybės Registrų centrui. Įmonėms, iki birželio 15 d. nepateikusioms ataskaitos rinkinių, kreditų biuras „Creditinfo“ nebeskaičiuos kredito reitingo. Vietoje reitingo įmonės kreditoriams ir verslo partneriams kredito ataskaitoje atsiras perspėjimas: „Įmonė nesilaiko LR AB įstatymo dėl finansinės atskaitomybės pateikimo“. Tai gali apsunkinti galimybes gauti kreditą finansų įstaigoje, mokėjimo atidėjimą iš verslo partnerio ir nulemti kitas mažiau palankias sutarčių sąlygas“, - rašoma laiške.

Jame taip pat yra nuoroda, kurią paspaudus įmonė gali pateikti dokumentus.

Tačiau atsakymas, atėjęs iš Kauno termofikacijos elektrinės generalinio direktoriaus patarėjo Vytauto Petrišiūno, nustebino.

„Eikit 3,14derai dirbt...“, - parašė jis.

Kauno termofikacinės elektrinės (KTE) vadovybė tokiu atsakymu taip pat nusistebėjo.

„KTE vadovo pozicija yra vienareikšmė, tokiu stiliumi bendrauti nevalia su niekuo. Šis laiškas bus gera paskata dar kartą KTE darbuotojams priminti apie bendravimo etiką ir bendravimo stilių. Esame labai nustebę“, - komentavo bendrovės atstovas spaudai Arūnas Armalis.

Tiek „Creditinfo“, tiek Registrų centras apgailestauja gavę tokį atsakymą.

„Tokie (atsakymo - DELFI) atvejai yra pavieniai. Vis daugiau Lietuvos įmonių supranta kredito reitingo prasmę ir svarbą, todėl pačios linkusios viešinti savo finansinę informaciją, kad paskaičiuotume jų kredito reitingus. O šiuo atveju įmonė užima specifinę vietą rinkoje ir tai atsispindi jos elgesyje“, - komentavo „Creditinfo“ generalinis direktorius Andrius Bogdanovičius.

„Galima tik apgailestauti, kad raginimas laikytis įstatymų ir priminimas atlikti pareigą Registrų centrui pateikti metinių finansinių ataskaitų rinkinius sukelia tokių reakcijų“, - komentavo Registrų centro Komunikacijos skyriaus vyriausioji specialistė Gražina Urbonavičė.

Nuo 2016 m. vasario Registrų centre nurodyta, kad bendrovės KTE akcininkas – Singapūro įmonė „Energy capital holdings PTE“.

Įmonės, kurių finansiniai metai baigiasi gruodžio 31 d., finansus Registrų centrui turėjo pateikti iki gegužės 31 d.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (262)