Praėjusių metų rugpjūčio pradžioje G. Muznikas dalyvavo „Vikondos“ jubiliejaus šventėje, o po visuomenėje kilusio pasipiktinimo pasiprašė atleidžiamas iš laikinojo vadovo pareigų.

Dabar G. Muzniko atsakymai į klausimus ar planuoja dalyvauti konkurse į Kauno VMI vadovus gana migloti.

„Į tokį klausimą neturiu atsakymo, nes aš apie tai net negalvoju. Kai bus konkursas, tada matysime. Dabar aš net negaliu šituo klausimu nieko pasakyti, nes kol kas tokių minčių neturiu (…). Konkursų šiuo metu vyksta daug. Teikti kandidatūras galima į ne vieną konkursą. Aš šiuo metu dalyvauju ne viename konkurse. Kokiuose? Čia jau mano asmeninis reikalas“, - DELFI teigė G. Muznikas.

Neoficialiomis DELFI žiniomis, G. Muznikas bandys grįžti į VMI.

Buvęs Kauno VMI vadovas teigė, kad rankas jam atrišo ir VTEK sprendimas.

„Galimybės dalyvauti man niekas neuždraudė. Aš atitinku visus reikalavimus, nėra nė vienos teisės akto, kurį aš galėčiau būti pažeidęs. Paprasčiausiai dėl tuo metu visuomenėje kilusių neigiamų straipsnių buvo momentas, kaip man reikėjo geriau atsitraukti ir viską išsiaiškinti teisinėmis priemonėmis.

Dabar Vyriausioji tarnybinės etikos komisija yra priėmusi palankų man sprendimą, kuriame konstatuota, kad nėra niekas pažeista, jokie viešieji interesai. Tokią galimybę aš turiu – aš galiu dalyvauti į bet kurią valstybės tarnybos vadovo ar ne vadovo vietą. To man niekas nedraudžia tai aš tą ir darau“, - kalbėjo G. Muznikas.

G. Muznikas „Vikondos“ jubiliejuje lankėsi tuo metu, kai inspektoriai tikrino Darbo partijos įkūrėjo Viktoro Uspaskicho šeimos valdomo Kėdainių koncerno „Vikonda“ įmones.

Socialiniuose tinkluose paplito nuotrauka, kurioje G. Muznikas teikia didelę gėlių puokštę koncerno vadlybos pirmininkei Jolantai Blažytei. Vėliau G. Muznikas pripažino, kad dalyvavimas šventėje „buvo klaida“.

Konkursas į Kauno VMI vadovus paskelbtas balandžio 20 d., dėl naujojo vadovo turi būti apsispręsta birželio 16 d.

Šiuo metu konkurse dalyvauja keturi kandidatai, tačiau Valstybinė mokesčių inspekcija negali atskleisti jų pavardžių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (34)