„Nusprendėme, kad, mūsų nuomone, tai yra padaryti pažeidimai. Priimtas protokolinis sprendimas surašyti administracinės teisės pažeidimo protokolą“, - BNS antradienį sakė sprendimą priėmusios Lietuvos radijo ir televizijos komisijos pirmininkas Edmundas Vaitekūnas.

Pasak jo, bauda siekia nuo maždaug 200 iki 800 eurų, tačiau jei LRT sutiks mokės ją geranoriškai, ji gali siekti pusę minimalios baudos. Su LRT ir jos tarybos atstovais BNS susisiekti nepavyko.

E. Vaitekūno teigimu, LRT turi teisę nurodyti laidų rėmėjus, tačiau negali jų reklamuoti. „Mes peržiūrėjome ir visiems parodėme tuos pavyzdžius, kada įvardijamas koks rėmėjas, pavyzdžiui, akinių platintojas, bet taip pat rodoma, kokie jie geri, patogūs ar nebrangūs“, - kalbėjo LRTK pirmininkas.

Paskutiniai pažeidimai užfiksuoti per Eurovizijos dainų konkurso pusfinalius ir finalą gegužės viduryje. Anot E. Vaitekūno, komisija šiemet keliskart dėl pažeidimų įspėjo LRT, tačiau reakcijos nesulaukė.

Komercinė reklama LRT programose draudžiama nuo pernai sausio, kai LRT tapo finansuojama tik iš valstybės biudžeto. Draudimas netaikomas interneto portalui lrt.lt bei kultūros ir sporto renginių, jų transliacijų rėmimo pranešimams. Už užmokestį ar kitą atlygį leidžiama transliuoti kultūrinę, socialinę ir šviečiamąją informaciją.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)