„Kiek mums žinoma, dviejose koncerno įmonėse – UAB „Mitnija“ ir UAB „Laisvas ir nepriklausomas kanalas“ – šįryt lankėsi ikiteisminio tyrimo pareigūnai, tęsiantys procesinius anksčiau pradėto tyrimo veiksmus. Turima informacija ir tyrimo aplinkybės kol kas neleidžia mums plačiau komentuoti šio įvykio. Išsamesnį pranešimą paskelbsime, jei turėsime daugiau informacijos“, - bendrovės išplatintame komentare teigia „MG Baltic" informacijos analitikė Živilė Andriūnienė.

BNS žiniomis, kratos pirmadienį buvo atliekamos ir koncerno „MG Baltic“ būstinės patalpose Vilniuje, pareigūnai atliko dokumentų poėmius LNK direktorės Zitos Sarakienės darbo vietoje.

Neoficialiomis žiniomis, pareigūnai atliko kratas ir statybų bendrovės „Mitnija“ vadovo Juliaus Gendvilio namuose.

Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) kiek anksčiau pirmadienį pranešė atlikusi kratas keliose koncernui priklausančiose įmonėse bei jų vadovų gyvenamosiose vietose, bet jų neįvardijo.

DELFI primena, kad Specialiųjų tyrimų tarnyba(STT) praneša, kad pareigūnai pirmadienį atlieka kratas Darbo partijai atstovaujančio Seimo nario Vytauto Gapšio namuose ir jo darbo vietoje Seime.

Kratos atliekamos tęsiant tyrimą dėl „MG Baltic" koncerno galimai vykdyto aukštų politikų papirkinėjimo.

STT tyrė, kad koncerno „MG Baltic" viceprezidentas Raimondas Kurlianskis galimai perdavė didelės vertės kyšį buvusiam Liberalų sąjūdžio pirmininkui Eligijui Masiuliui.

DELFI primena, kad „MG Baltic“ yra vienas didžiausių šalies koncernų, kuriam priklauso per 70 įmonių.

Koncernas turi interesų įvairiose srityse pradedant alkoholio gamyba ir prekyba, statyba, baigiant telekomunikacijomis ir žiniasklaida. Vienintelis koncerno akcininkas yra Darius Mockus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (27)