DNB banko duomenimis, liepos ir rugpjūčio mėnesiai vartojimo paskolų rinkoje yra patys aktyviausi, kai išduodamų paskolų skaičius išauga daugiau nei dvigubai.

„Vartojimo paskolų bumas dažniausiai susijęs su vasaros sezonui būdinga veikla. Daugelis klientų skolinasi, norėdami įsirengti ar suremontuoti būstą, planuodami savo atostogas ar didesnius pirkinius. Aktyviausiai skolinasi šeimą kuriantys 27-33 metų ir buitį gerinantys 45-55 metų amžiaus klientai. Paskolos dydis beveik nekinta ir vidutiniškai siekia 3600 eurų, o dažniausiai skolinamasi 3,5 metų laikotarpiui", - sako DNB banko kredito paslaugų departamento vadovė Irma Stankevičienė.

Dėl augančio vidutinio atlyginimo, pigesnių degalų ar nulinę ribą pasiekusių palūkanų gyventojų piniginėse atsiranda daugiau laisvų lėšų, tačiau tai neturi įtakos vartojimo kreditų rinkai, kuri šių metų pradžioje auga itin sparčiai.

DNB banko duomenimis, per pirmąjį šių metų ketvirtį išduota penktadaliu daugiau vartojimo paskolų, o vidutinė suma išaugo net 34 procentais.

Populiaresnės tampa ir vartojimo paskolos su draudimu, užtikrinančios artimųjų finansinį saugumą nelaimės atveju - jų augimas skirtinguose regionuose siekia 20-25 proc., o kai kuriuose miestuose yra netgi kelis kartus didesnis, nei pernai tuo pačiu metu.

Aktyviausi vartojimo paskolų klientai - vilniečiai, čia išdalinama beveik pusė visų vartojimo paskolų.

Kauno gyventojai užima ketvirtadalį vartojimo paskolų rinkos. Iš mažesnių miestų aktyvumu išsiskiria Ukmergės, Visagino, Trakų ir Druskininkų gyventojai.

Įdomu tai, kad didžiųjų miestų gyventojai skolinasi drąsiau - čia vartojimo paskolų dydis vidutiniškai siekia 3900 eurų, tuo tarpu kitų miestų gyventojų vidutinė vartojimo paskola nesiekia 3500 eurų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)