M. Bloombergas perspėja, kad finansų įmonės gali iš Londono persikelti į Paryžių ar Frankfurtą. Savo straipsnyje, kurį publikuoja „The Times“, M. Bloombergas balsavimą pasitraukti vadina rizika ir klausia, „ar verta rizikuoti?“

Pasitraukimo iš ES šalininkai tvirtina, kad Europos Sąjunga buvo naudinga „stambaus kapitalo bendrovėms ir pinigų maišams, kuriems terūpi jų premijos“, bet ne „britų tautai“.

M. Bloombergo pavardė taip pat figūruoja laiške, kurį pasirašė keletas didžiųjų tarptautinių investuotojų, investuojančių savo lėšas į Jungtinę Karalystę, – šiame laiške perspėjama apie „Brexit“ pavojus. Laiške tokios garsios įmonės kaip „Airbus“, „Microsoft“, „Cisco“, „Hitachi“, „Mars“ ir IBM perspėja, kad pasitraukimas iš ES gali „iš esmės paveikti“ tokių kaip jų bendrovių „būsimus investicinius sprendimus“.

Toliau laiške pastebima, kad „ekonominis neapibrėžtumas yra tas dalykas, kuris nepatinka investuotojams“, ir prieinama prie išvados, esą „todėl jie, kaip investuotojai, labai suinteresuoti tuo, kad Jungtinė Karalystė liktų Europos Sąjungoje“.

„The Times publikuotame straipsnyje M. Bloombergas atvirai išsako savo susirūpinimą.

„Atidžiai išnagrinėjau „Brexit“ scenarijų ir priėjau prie išvados, kad su „Brexit“ susijusios rizikos kelia didelį nerimą, – rašo M. Bloombergas, įsteigęs verslo naujienų agentūrą „Bloomberg“. – Niekas tiksliai negali pasakyti, kad britams atidavus balsą už pasitraukimą iš ES susitrauktų finansinių paslaugų pramonė, sudaranti apie 12 proc. JK BVP. Tačiau per pokalbius su bankų ir pramonės įmonių vadovais, su retomis išimtimis, paaiškėjo, kad jie „Brexit“ vertina kaip sudėtingą kliūtį, dėl kurios ilgainiui dalis darbo vietų gali būti perkeltos kitur, tarkim, į Frankfurtą ar Paryžių“.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)