Planuojama, kad sandoris bus užbaigtas artimiausiu metu.

„Sutartis su „Vilniaus prekyba“ dėl įmonių „Akropolis Group“, „Akropolis Real Estate“ ir „Nikola Mushanov projektas“ akcijų pardavimo buvo pasirašyta šių metų balandžio pabaigoje, tačiau sandoriui užbaigti buvo būtinas bendrovės akcininkų pritarimas. Po akcininkų susirinkimo sprendimo bus įgyvendinti paskutiniai sandorio žingsniai“, - sakė „Relvit Ltd.“ direktorė Lina Karkliauskaitė.

Norą iš „Relvit Ltd.“ įsigyti prekybos ir pramogų centrus „Akropolis“ UAB „Vilniaus prekyba“ išreiškė dar 2015 m., tačiau konkuruojančius su „Akropoliais“ verslus turintis smulkusis „Relvit Ltd.“ akcininkas Mindaugas Marcinkevičius teismuose bandė sustabdyti sandorį dar jo užuomazgoje, argumentuodamas, kad jam kaip akcininkui trūksta informacijos, kuri padėtų apsispręsti balsuojant dėl sprendimo.

Kaip jau buvo skelbta žiniasklaidoje, investicijų valdymo bendrovė „Lords LB Asset Management“, kurioje didžiausią akcijų paketą turi verslininkas Mindaugas Marcinkevičius, 2013 m. įsigijo prekybos centrus „Arena“ Šiauliuose, Klaipėdoje, Alytuje ir Marijampolėje, taip pat „Depo“ ir „Stirnu“ Rygoje, „Rietumu“ Liepojoje ir „Valdeka“ Jelgavoje, taip pat prekybos centrą „Mandarinas“ Vilniuje, prekybos centrą Kaune ir teigia šiuo metu besižvalganti naujų įsigijimų.

„Relvit Ltd.“ yra vienų didžiausių Baltijos šalyse prekybos ir pramogų centrų „Akropolis“ akcininkė. Bendrovės įmonių grupei be kita ko priklauso Vilniaus, Klaipėdos ir Šiaulių „Akropoliai“, vystomi NT projektai Rygoje bei žemės sklypai Lietuvoje, Estijoje, Bulgarijoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)