Tai jis sakė komentuodamas įtarimus, kad „MG Baltic“ atstovai perdavė 100 tūkst. eurų kyšį liberalų lyderiui Eligijui Masiuliui už politinės partijos veikimą jų naudai.

„Vyksta tyrimas. Turbūt dėl to, kodėl jis vyksta, turėtų duoti atsakymus specialios tarnybos. O aš tik galiu pasakyti - nuo 2012 metų pagal lietuviškus įstatymus negalima juridiniams asmenims jokia rėmimo forma, ir mes to nedarom“, — LNK televizijai sakė D. Mockus, minėdamas įstatymą, kuriuo uždrausta juridiniams asmenims finansuoti partijas.

LNK televizija priklauso „MG Baltic“ koncerno grupei.

R. Dargis nesiima vertinti

Lietuvos pramonininkų konfederacijos (LPK) vadovas neskuba vertinti teisėsaugos pradėto tyrimo dėl galimo vieno didžiausių šalies koncernų „MG Baltic“ kyšio Liberalų sąjūdžio vadovui Eligijui Masiuliui.

„Per daug mes turime „jeigu“. Kol kas yra anksti ką nors komentuoti dėl tos priežasties, kad be informacijos, kad kažkas yra įvykę, jokių nėra aplinkybių papasakota. Aš nedrįsčiau ir tikrai neskubėčiau dabar vertinti, tuo labiau teisinti arba smerkti“, - BNS sakė pramonininkų prezidentas Robertas Dargis.

Anot jo, konfederacija visuomet pasisako už skaidrų verslą.

„LPK yra ta vieta, kur aiškiai ir skaidiai su politinėmis partijomis dėliojami svarbiausi valstybės darbai, kuriuos reikia spręsti“, — kalbėjo R. Dargis.

Jo teigimu, koncernas „MG Baltic“ nėra LPK narys, tačiau grupės įmonės gali priklausyti šakinėms asociacijoms.

STT ketvirtadienį pranešė tirianti įtarimus, kad „MG Baltic“ atstovai Liberalų sąjūdžio lyderiui E. Masiuliui perdavė 100 tūkst. eurų kyšį.

„MG Baltic“ yra viena didžiausių Lietuvoje gamybos, prekybos, nekilnojamojo turto ir žiniasklaidos įmonių grupė. 72 koncerno valdomos įmonės 2015 metais pasiekė 539 mln. eurų apyvartą, grupėje dirbo beveik 3,7 tūkst. darbuotojų.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (96)