Praėjusiais metais DELFI skelbtame įtakingiausių visų šalies veikėjų reitinge jis užėmė 16 vietą. O tarp įtakingiausių verslininkų jis užėmė 3 vietą.

Pernai žurnalo „IQ Top“ paskelbtame turtingiausiųjų šalies asmenų sąraše D. Mockui buvo skirta taip pat 3 vieta. Jo turtas įvertintas 245 mln. Eur.

Bendrovės interneto svetainėje skelbiamoje oficialioje verslininko biografijoje nurodoma, kad oficialios jo pareigos – koncerno „MG Baltic“ prezidentas, holdingo „MG Baltic Trade" generalinis direktorius.

„MG Baltic“ priklauso tokios bendrovės kaip „Mineraliniai vandenys“, „Stumbras“, „Alita“, „Anykščių vynas“, LNK grupė, „Alfa Media“, „Mediafon“, UPG, „Aprangos“ grupė, „Mitnija“, „MG Valda“, „Teniso pasaulis“.

D. Mockus gimė 1965 m., yra baigęs Vilniaus universiteto, Ekonomikos fakultetą.

Nuo 1990 m. jis yra vadovavęs Nacionalinei prekių biržai AB „Lietuvos birža“, bendrovei „Lietuvos investicija", investicinei akcinei bendrovei „Investicijos fondas“, „Minvista“.

Verslininkas taip pat yra Lietuvos teniso sąjungos garbės prezidentas.

Atliko kratas

Koncerno „MG Baltic“ atstovas ketvirtadienį patvirtino, kad koncerno patalpose atliktos kratos, tačiau įtarimų dėl kyšio liberalų lyderiui Eligijui Masiuliui nekomentuoja.

„MG Baltic“ valdybos narys Romanas Raulynaitis BNS patvirtino, kad kratos atliktos koncerno prezidento Dariaus Mockaus ir viceprezidento, naujienų portalą alfa.lt valdančios „Alfa Media“ direktoriaus Raimondo Kurlianskio kabinetuose.

Pasak jo, kol kas nė vienam jų įtarimai nepareikšti.

„Šiai dienai nepareikšti (įtarimai D. Mockui ir R. Kurlianskiui - BNS), kiek mums sakė pareigūnai, tai nepareikšti (...). Taip, buvo daromos kratos - ir R. Kurlianskio kabinete, taip (ir D. Mockaus kabinete - BNS)“, - BNS sakė R.Raulynaitis.

„Aš žinau tik tai, jog yra Anykščių apylinkės teismo nutartis - ikiteisminio tyrimo teisėja Vitalija Ragauskienė leido daryti kratą. Ir aš žinau, kad tie ponai buvo atėję - pasižiūrėjo porą valandų ir išėjo. Ieškojo, bet ką... Ten yra, aš mačiau tik Mockaus pavardę (teismo nutartyje - BNS), aš asmeniškai nemačiau (Kurlianskio pavardės - BNS). Aš negaliu komentuoti, aš mačiau tik vieną pavardę“, - kalbėjo „MG Baltic“ valdybos narys.

Daugiau tyrimo detalių R. Raulynaitis teigė negalintis atskleisti.

„Kol yra tyrimas, jokių komentarų nebus. Iš kur aš galiu žinoti ir kur kas gali žinoti“, - sakė jis, paklaustas, ar „MG Baltic“ pripažįsta, kad jo vadovai davė kyšį Liberalų sąjūdžio lyderiui E. Masiuliui.

Specialiųjų tyrimų tarnyba ketvirtadienį pranešė tirianti įtarimus, kad koncerno „MG Baltic“ atstovai Liberalų sąjūdžio lyderiui Eligijui Masiuliui perdavė 100 tūkst. eurų kyšį.

Siūlo pažiūrėti, kas rėmė liberalus

Seimo „Tvarkos ir teisingumo“ frakcijos seniūnas Petras Gražulis pareiškė, kad jo tokia žinia nenustebino – esą jis anksčiau girdėjęs kalbų apie liberalų korupciją.

„Pateiksiu tik vieną faktą: kada E. Masiulis tapo susisiekimo ministru, jūs pažiūrėkite, kokios įmonės oficialiai pradėjo remti liberalus. Tai visos, kurios susijusios su kelių tiesimu, visa infrastruktūra, kurią kuruoja Susisiekimo ministerija – tiek uostas, tiek geležinkeliai. Be abejonės, visi turime pažįstamų kompanijų savininkų, ne vienas yra pasakęs, kad yra problemų, pasakysiu taip – „chvatkė“ yra labai didelė“, – žurnalistams Seime kalbėjo P. Gražulis.

Pasak P. Gražulio, jo asmeniškai ši istorija nenustebino – jį tik stebino, kaip iki šiol liberalų niekas „nepačiupinėjo“.

„Tvarkietis“ neatmetė, kad skandalas susijęs su rinkimais, esą šia istorija gali būti suinteresuoti konservatoriai, kurių elektoratas panašus. „Neatmesi, kad gali būti šiek tiek politikavimo“, – sakė P. Gražulis.

Liberalų Sąjūdžio vicepirmininkas Gintaras Steponavičius Seime surengtoje spaudos konferencijoje sakė, kad liberalai yra pasiruošę bendradarbiauti su teisėsauga, kad tyrimas būtų kuo greičiau pabaigtas ir būtų atsakyta į visus kilusius klausimus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (162)