Vilniaus teritorinė muitinė praneša, kad rytiniu reisu iš Stambulo (Turkija) grįžusi vidutinio amžiaus lietuvė oro uosto atvykimo salėje pasirinko žaliąjį kanalą, taip veiksmu deklaruodama, kad negabena muitinei privalomų pateikti prekių. Tuo tarpu muitininkai, pilietės bagažą peršvietę introskopu, jau žinojo, kad jame gabenama įtartinai daug vienodų prekių. Pareigūnai „užuomaršą pilietę“ pakvietė pakviesti detaliam lagamino patikrinimui.

Pradėjus muitinį patikrinimą, moteris ir toliau tikino, kad deklaruojamų daiktų neturi. Tik pareigūnams pradėjus atidarinėti lagaminą ji prisipažino, kad gabena pinigines, o pati vyksta iš Kinijos.

Lagamine buvo 180 vnt. vyriškų ir moteriškų piniginių, pagamintų iš naminių gyvulių odos. Bendra gabentų prekių vertė – daugiau kaip 2 tūkst. eurų.

Deklaravus įvežamas prekes, pilietei už tokio pobūdžio ir tokios vertės prekes būtų tekę sumokėti 562 eurus importo muitų ir mokesčių. Tačiau užuot už jas sumokėjusi mokesčius pilietė „užsidirbo“ administracinio teisės pažeidimo protokolą pagal LR ATPK 209-6 str. (Keleivio asmeninio naudojimo ar kitų daiktų neteisėtas gabenimas per Lietuvos Respublikos valstybės sieną žaliojo kanalo režimu).

Moteriai gresia 868 eurų bauda su neteisėtai gabentų prekių konfiskavimu.

Lietuvos muitinė primena, kad be importo muitų ir mokesčių į Lietuvą iš trečiųjų šalių asmeniniame bagaže galima įsivežti prekes, skirtas keleivio ar jo šeimos narių asmeniniam naudojimui arba dovanoms, bet jų kiekis neturi kelti įtarimo, kad jos vežamos komerciniais tikslais, taip pat gabenamų prekių bendra vertė turi būti ne didesnė kaip 430 eurų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)