Darbuotojas įspėjo skaitytojus niekada neužsisakinėti vištienos suvožtinių, nes kartais jie atgabenami iš užsienio.

Jis papasakojo: „Tai baisi šaldyta vištiena, kurią atšildome ir šutiname garuose, ji būna net gliti.“

Jis pridūrė, kad tokia vištiena, jau išvirta ir apvoliota džiūvėsiuose, atgabenama šaldyta iš Tailando.

Sukritikavęs „McDonald‘s“ vištienos politiką, darbuotojas pasakė, kad kita mėsa yra gera ir kepama šviežiai.

„McDonald‘s“ atstovė, reaguodama į šią „Reddit“ sesiją, pareiškė: „McDonald’s“ restoranuose Didžiojoje Britanijoje didžioji dauguma mūsų vištienos yra vietinė arba atkeliauja iš kitų Europos šalių.“

Ji pridūrė, kad visi patiekalai šioje šalyje gaminami tik iš vištienos krūtinėlės, tad turint omenyje, kiek vištienos greito maisto restoranų tinklui reikia, būtina atsigabenti papildomai vištienos iš Brazilijos ir Tailando.

„Mes taikome vienodus kokybės standartus visiems savo tiekėjams iš viso pasaulio.“

Minėtasis darbuotojas atskleidė ir kitų „McDonald‘s“ kompromituojančių faktų.

Pavyzdžiui, jis įspėjo: „Patiekalai, reklamuojami kaip „sveikas pasirinkimas“, yra daug blogesni, nei manote. Suktinukai gaminami su gruzdinta vištiena, daržovių paplotėliai taip pat verdami aliejuje, o salotų užpiluose pilna nesąmonių.“

Šie anoniminio darbuotojo kaltinimai pasirodė praėjus kelioms dienoms po to, kai „McDonald‘s“ paskelbė, jog ketina pakeisti savo garsiųjų „McNuggets“ vištienos kepsnelių receptūrą JAV, siekdami, kad jų patiekalai būtų vis sveikesni.

Populiarus mėsainių gamintojų tinklas neatskleidė, kaip konkrečiai bus pakeistas receptas, bet patvirtino, jog dirbtinius konservantus, kurie buvo naudojami iki šiol tam, kad kepsneliai kuo ilgiau išliktų švieži, pakeis tokie natūralūs produktai, kaip citrinų sultys ir ryžių krakmolas.

„McDonald‘s“ atstovas pasakė: „Šie nauji vištienos kepsneliai bus pagaminti naudojant paprastesnį receptą, kad tėvai nebijotų jų pirkti savo vaikams, o vaikai nepajustų skonio skirtumo.“

Kąsnio dydžio kepsnelius, kurie pirmą kartą buvo pristatyti 1979 metais, sudaro 32 ingredientai, įskaitant aliejų, kuriame jie kepami.

Didžiojoje Britanijoje kepsneliai gaminami tik iš krūtinėlės, juose nėra dirbtinių skonio stipriklių, konservantų ar dažiklių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (235)