Pastaruoju metu itin dažnai minimas darbuotojų patiriamas stresas ir nuovargis, tačiau 44-erių Paryžiuje gyvenantis F. Desnardas apkaltino savo darbdavį, kuriam priklauso prestižinė parfumerijos įmonė, tuo, kad jam darbe teko „mirti iš nuobodulio“, rašo newsru.com.

Nuobodulio kamuojamo prancūzo teigimu, jis buvo nušalintas iš vadovaujamų pareigų ir ketverius metus jam buvo pateikiamos neįtikėtinai nuobodžios užduotys. F. Desnardas darbo procesą apibūdino kaip varginantį nusileidimą į pragarą, dėl kurio, jo teigimu, jį ištiko rimtos ligos: epilepsija, opos, nemiga ir depresija. Darbo F. Desnardas neteko po to, kai įmonė, kurioje jis dirbo, neteko didelio kontrakto ir ėmė ruoštis restruktūrizavimui.

„Man buvo gėda nieko nedaryti ir už tai gauti pinigus, prasidėjo depresija“, - tikino jis.

2014 m. F. Desnardas iš darbo atleistas po septynis mėnesius trukusio nedarbingumo, o dabar jis reikalauja atlyginti moralinę žalą ir negautą užmokestį už darbą, įskaitant atostoginius ir supaprastintą karjeros siekimo tvarką.

Nuobodulio išvarginto F. Desnardo advokato teigimu, ši įmonė siekė „mirtinai pabosti“ darbuotojui, kad vėliau būtų galima jį atleisti iš darbo neišmokant jam išeitinės ir kitų kompensacijų. Vis dėlto įmonės atstovai teigia, kad darbuotojo pretenzijos prieštarauja viena kitai, o įrodančių argumentų nepakanka.

Įmonės advokato teigimu, darbuotojas pastaruosius ketverius metu jokių skundų įmonės vadovybei nepateikė.

Prancūzijoje galiojančiuose įstatymuose per didelio nuobodulio darbe sąvokos nėra, tačiau, remiantis atliktų tyrimų duomenimis, ši problema vargina apie 30 proc. darbuotojų.

Tai jau ne pirmas atvejis, kai darbuotojų skundų dėl darbo trūkumo tema atsiduria į Prancūzijos leidinių antraštėse.

Praėjusiais metais paaiškėjo, kad Nacionalinė Prancūzijos geležinkelių bendrovė SNCF darbuotojui kas mėnesį 12 metų mokėjo per 5 tūkst. eurų atlyginimą ir šventinius priedus, nepaisant to, kad jis per šį laikotarpį nedirbo nė vienos dienos. Vėliau šis darbuotojas pareikalavo dar ir 500 tūkst. eurų kompensacijos dėl karjeros augimo nebuvimo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (31)