Šis prisipažinimas nutraukė daugelį metų trukusias spėliones, kam kilo pradinė idėja sukurti skaitmeninių pinigų sistemą, rašo bbc.com.

C. Wrightas pateikė techninių įrodymų, pagrindžiančių jo tvirtinimus – monetas, priklausančias bitkoinų kūrėjui.

C. Wrighto pareiškimus patvirtino ir žymūs bitkoinų bendruomenės nariai bei pagrindinė jų kūrimo komanda.

Craigas Stevenas Wrightas

C. Wrightas savo tapatybę atskleidė trims žiniasklaidos organizacijoms – BBC, „The Economist“ ir GQ.

Per susitikimą su BBC C. Wrightas skaitmeniniu būdu pasirašė žinutes, panaudodamas kriptografinius raktus, sukurtus ankstyvosiomis bitkoinų dienomis. Šie raktai yra neatskiriamai susiję su bitkoinų blokais, kuriuos, kaip žinoma, sukūrė arba „iškasė“ Satoshi Nakamoto.

„Tai blokai, kuriais (2009 metų) sausį 10 bitkoinų buvo nusiųsti Halui Finney. Tai buvo pirmoji bitkoinų pavedimo operacija“, - per pristatymą sakė C. Wrightas.

Žinomas kriptografas Halas Finney buvo vienas iš inžinierių, padėjęs C. Wrighto idėjas paversti bitkoinų protokolu.

„Aš buvau pagrindinė dalis, bet kiti žmonės man padėjo“, - teigė jis.

C. Wrightas sakė planavęs paviešinti informaciją, kuri leistų kitiems žmonėms kriptografiškai patikrinti, kad jis yra Satoshi Nakamoto.

Ekonomistas ir vienas iš „Bitkoinų fondo“ („Bitcoin Foundation“) steigėjų Jonas Matonis teigė esąs įsitikinęs, kad C. Wrightas yra būtent tas asmuo, kuriuo tvirtina esantis.

„Per įrodymų sesijas Londone turėjau progą peržiūrėti reikalingus duomenis pagal tris skirtingas linijas: kriptografinę, socialinę ir techninę, - sakė jis. – Mano įsitikinimu, Craigas Wrightas patenkina visas tris kategorijas“.

Prieš porą metų bitkoinų kūrėju neteisingai buvo įvardytas Satoshi Nakamoto.

Satoshi Nakamoto
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)