„Neįsivaizduoju, kaip tektų gyventi be angliškos arbatos. Kad ir kur bebūčiau, kad ir Karibuose, man reikia mažiausiai 20 puodelių tikros angliškos arbatos. Mano puodelis niekada neišsenka“, – šypsosi turtuolis.

Panašu, kad gerdamas tiek daug arbatos, „Virgin Group“ valdantis verslininkas nemažai laiko turėtų praleisti ir tualete, tačiau jis tikrai ne vienintelis toks sėkmingas žmogus, galintis papasakoti apie turimą gana keistą mitybos įprotį.

Warrennas Buffetas – ledai pusryčiams

85 metų verslininkas ir filantropas iš Jungtinių Valstijų, kurio turtas vertinamas net 66,9 mlrd. dolerių (58.67 mlrd. Eur), Warennas Buffetas maitinasi kaip mažas vaikas. Toks jo sąmoningas pasirinkimas.

Warrenas Buffettas su žmona Astrid
„Labai daug domėjausi, išsiaiškinau, kad mažiausias mirtingumas yra šešerių metų amžiaus grupėje. Dėl šios priežasties nusprendžiau maitintis kaip šešiametis. Tai saugiausias kelias, kurį galėjau pasirinkti“, – keistus mitybos įpročius paaiškina drąsos niekada nestokojęs investuotojas.

Taigi W. Buffettas pusryčiams valgo ledus su šokolado traškučiais, geria labai daug „Coca Colos“ (namie geria vyšnių skonio, o darbe tradicinę), nuolat triauškina bulvių traškučius. Nepaisant tikrai nesveiko mitybos plano, jam jau virš 80 metų, tačiau vis dar dirba ir tvirtina niekada nepristingąs energijos.

„Pavyzdžiui, jeigu per dieną suvartoju 2700 kalorijų, tai ketvirtadalį jų sudaro „Coca Cola“. Per dieną išgeriu mažiausiai penkias stiklines. Ir taip kiekvieną mielą dieną“, – ramiausiai paaiškina.

Billas Gatesas – dietinė kola

W. Buffetas nėra vienintelis ekscentriškas Jungtinių Valstijų milijardierius, priklausomas nuo „Coca Colos“. „Microsoft“ įkūrėjas Billas Gatesas, kurio grynasis turtas vertinamas 87 mlrd. dolerių (76,3 mlrd. Eur), praktiškai neįsivaizduojamas be dietinės „Coca Colos“ skardinės rankose.

„Kai tik ateinu į darbą, atsidarau skardinę dietinės „Cola Colos“. Per dieną iš viso išgeriu tris ar keturias skardines. Per metus visos tos skardinės sudaro maždaug 15 kilogramų aliuminio“, – 2014 metais savo tinklaraštyje rašė B. Gatesas.

Galima drąsiai tai vadinti priklausomybe. Ar bent jau įveikta priklausomybe – 2015 metais B. Gatesas pardavė „Coca Cola“ akcijas.

Billas Gatesas

Henry Fordas – žalumai ir sėklos

Henris Fordas
Panašu, kad susikrauti didelius turtus gerokai paprasčiau, kai išlaidos maistui kone minimalios, nes mokama tenkintis tuo, ką duoda gamta – žalėsiais ir sėklomis. Būtent taip gyveno vienas iš pirmųjų vadinamųjų hipsterių - Henry Fordas.

„Pietums Henry valgydavo, kaip mėgdavęs sakyti pats, „pakelės žalėsius. Tai buvo įvairios žolės, kurias jam ruošdavo kaip salotas, pašlakstydavo alyvuogių aliejumi, kartais virdavo troškinį. Sumuštiniai ir tie buvo gardinami žolėmis“, – 1963 metais pasirodžiusioje „Young Henry Ford: A Picture History of the First Forty Years“ biografijoje apie H. Fordą pasakoja Sidney Olsonas.

„Niekas geriau popiečio darbui nesuteiks jėgų kaip patiekalas iš troškintų varnalėšų, sumuštinio iš sojų pupelių duonos ir karpažolių“, – yra sakęs pats H. Fordas. Sakė, kad skanu.

Amžinasis pleibojus Hugh Hefneris – naminis maistas

Devyniasdešimtmetis „Playboy“ karalius merginas keičia taip dažnai kaip kojines (kartą vienu metu susitikinėjo su septyniomis gražuolėmis vienu metu), tačiau maisto klausimu jis gana konservatyvus – žino, ką mėgsta, ir naujovėmis jo taip lengvai nesužavėsi.

Remiantis 2007 metų interviu, nors H. Hefneris dažnai su moteriška kompanija lankosi prabangiuose restoranuose, skaniausias jam namuose gamintas maistas.

„Kai vakarieniaujame, modeliai maistą renkasi iš valgiaraščio, tačiau aš visada valgau ėrienos pjausnį ir keptų bulvių, man tai atveža iš namų. Man nereikia netikėtumų“, – kalbėjo H. Hefneris.

H. Hefneriui dirba bet 12 puikių virėjų, maistą jis renkasi iš valgiaraščio, kuriame – 31 patiekalas.

„Jis labai mėgsta ėrienos pjausnius, be to, kiekvieną dieną suvalgo pusę greipfruto. Dievina keptą vištą su bulvių koše – tai jo mamos receptas. Jis kilęs iš Vidurio Vakarų, jam toks paprastas ir sotus maistas priimtinas. Mėgsta keptas bulves su kiaušiniais.

Rimtas valgis, bet jam gerai“, – teigia vyriausiasis „Playboy“ virėjas Williamas Bloxsomas Carteris.

Steve‘as Jobsas – morkos

Biografinėje knygoje, pasirodžiusioje iš karto po 2011 metais pasaulį sukrėtusios „Apple“ įkūrėjo Steve‘o Jobso mirties, daug pasakojama apie gana keistus jo mitybos įpročius. Taip, jis labai mėgo ir obuolius.

S. Jobsas savo kankindavo kelias savaites iš eilės valgydamas vienos rūšies maistą, dažniausiai tai būdavo koks nors vaisius ar daržovė. Kartą, kai jo akiratyje atsidūrė morkos, pasibaigus šiam eksperimentui jo oda buvo įgavusi gana ryškų oranžinį atspalvį.

Knygoje taip pat teigiama, kad S. Jobsas buvo įsitikinęs, kad tokia mityba neteršia organizmo, tad jam nereikia naudoti dezodoranto ir reguliariai praustis.

Steve'as Jobsas

Oprah Winfrey – bulvės

Bulvės mano gyvenimą valdė 40 metų. Keptos bulvės, virtos bulvės, gruzdintos bulvės – Dieve mano“, – apie savo priklausomybę yra sakiusi Oprah Winfrey. Be to, televizijos laidų vedėja sako, kad įveikta priklausomybė bulvėms – vienas iš didžiausių ir svarbiausių jos pasiekimų.

„Visai neseniai vykau į kelionę. Neiškentusi atsiplėšiau pakelį juodaisiais pipirais gardintų bulvių traškučių. Suvalgiau dešimt. Suvalgiau dešimt, mėgaudamasi kiekvienu. Tada pakelį padėjau į šalį“, – apie nelengvą kovą su savimi pasakoja televizijos laidų vedėja.

„Iš visų savo gyvenimo pergalių, visų tų raudonųjų kilimų ir gautų apdovanojimų, faktas, kad sugebėjau susilaikyti ir padėjau traškučių pakelį į šalį, man yra pats svarbiausias“, – teigia O. Winfrey.

Donaldas Trumpas – valgo, ką nori

Kaip teigia asmeninis prezidentu panorusio tapti verslininko Donaldo Trumpo šeimos gydytojas, 69 metų milijardierius „būtų pats sveikiausias kada nors prezidentu išrinktas asmuo“.

Šis teiginys kelia abejonių. Pats D. Trumpas „Bloomberg“ yra sakęs, kad labai mėgsta „kepsnius, mėsainius, makaronus ir gruzdintas bulves – kitaip tariant, viską, ko nepatariama valgyti“.

„Šoninė, kiaušiniai, kepsniai. Vieną dieną sako, kad to valgyti nevalia, kitą dieną jau tvirtina priešingai, tad spjaunu į viską, ir valgau, ką noriu“, – sako D. Trumpas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (71)