Socialinio tinkle „Facebook“ vienas internautas pasidalino nuotrauka, kurioje Vilniaus apskrities VMI fone nufotografavo bilietėlį, spausdinamą laukiantiems savo eilės. Ant jo nurodytas eilės numeris 395 ir prierašas: „Jūs esate 263 eilėje“. Pateiktas ir spausdinimo laikas 2016-04-26 14:19.

Įrašo autorius su šypsenėle pastebėjo: „263 prieš mane... O kaip jūsų diena?“. Vieni komentatoriai prie tokio įrašo paliko anglišką keiksmažodį, kiti – užuojautą.

Tačiau buvo ir nepiktų pastebėjimų: „Labai mėgstu tokius dalykus, galima kažkur prisėst ir padirbėt per tą laiką nemažai“, „Tam yra el. deklaravimas ir ne paskutinės dienos“.

Su pačiu gyventoju susisiekti nepavyko, tad neaišku, kiek laiko jis iš viso laukė eilėje.

VMI prie FM Mokestinių prievolių departamento direktorė Stasė Aliukonytė-Šnirienė DELFI informavo, kad 17:35 val., Vilniaus apskrities VMI savo eilės laukė 18 klientų. Kitose didžiosiose apskrityse esą skaičius labai panašus.

„Dėl padidėjusio gyventojų srauto deklaravimo laikotarpiu be abejo, gyventojams tenka palaukti kiek ilgiau, todėl VMI visuomet ragina gyventojus deklaracijas teikti paprastesniu ir patogesniu – e. būdu per VMI Elektroninio deklaravimo sistemą“, – komentavo ji.

Direktorės teigimu, deklaracijų pateikimo terminui artėjant į pabaigą, mokesčių inspekcijos aptarnavimo skyriuose kasmet padaugėja gyventojų, suskubusių paskutinėmis termino dienomis į mokesčių inspekciją pasikonsultuoti dėl deklaracijų pateikimo.

„Atsižvelgdami į tai siekiame, jog visiems reikiama pagalba būtų suteikta, gyventojų patogumui Vilniaus AVMI dirba visi „langeliai“ be pertraukų. Mokesčių inspekcijos darbuotojai dirba tol, kol visiems atvykusiems gyventojams suteikiamos reikiamos konsultacijos“, – tikino S. Aliukonytė-Šnirienė

VMI priminė, kad pajamas deklaruoti šiemet privalo gyventojai, įregistravę individualią veiklą ar turėję verslo liudijimus, net ir tuo atveju, jei pajamų negavo; ūkininkai ir jų partneriai; gavę pajamų už parduotą ar kitaip perleistą nuosavybėn turtą; politikai, valstybės tarnautojai ir jų šeimos nariai bei gyventojai, gavę kitokių pajamų.

Kaip ir ankstesniais metais, šiemet deklaruoti turtą privalo valstybės politikai, tarnautojai, Europos Parlamento nariai, teisėjai, notarai, antstoliai, prokurorai, valstybinių aukštųjų mokyklų vadovai, viešųjų įstaigų, kurių steigėja ar dalininkė yra valstybė arba savivaldybė, vadovai, valstybės ir savivaldybės įmonių vadovai, vyriausieji redaktoriai, jų pavaduotojai, redaktoriai, jų pavaduotojai ir kitas įstatyme išvardytas pareigas 2015 m. ėję gyventojai bei jų šeimos nariai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (66)