VTD duomenimis, R. Michnevičiaus siūlo turistines keliones socialiniame tinkle „Facebook“ ir interneto svetainėje www.centrineamerika.lt.

Pastarojoje svetainėje kontaktams nurodyta įmonė UABCentrinė Amerika“ juridiškai neegzistuoja, t. y., tokia įmonė neregistruota Juridinių asmenų registre. Siūlant keliones nepateikiama informacija, kad šių kelionių organizatorius būtų kitas juridinis ar fizinis asmuo, rašoma pranešime spaudai.

VTD atkreipia turistų dėmesį, kad interneto svetainėje www.centrineamerika.lt nurodyta įmonė ir R. Michnevičius nėra registruotas kaip kelionių organizatorius Lietuvoje, todėl tokia veikla yra neteisėta. Vykdydamas organizuotų kelionių pardavimo veiklą iš Ispanijos ir organizuodamas Lietuvos gyventojų turistines keliones, jis turėtų registruotis VTD kaip užsienio kelionių organizatorius, teikiantis turizmo paslaugas Lietuvoje, tačiau to nėra padaręs.

VTD taip pat atkreipia dėmesį, jog jau yra gavęs nusiskundimų iš turistų dėl šio asmens veiklos ir patirtų finansinių nuostolių.

R. Michnevičius iki 2012 m. dirbo Lietuvos turizmo informacijos centre Barselonoje. VTD atsiriboja nuo bet kokių ryšių su minėtu asmeniu.

„VTD turistams nerekomenduoja vykti į šio asmens siūlomas organizuotas turistines keliones ir atkreipia dėmesį, jog renkantis kelionių organizatorių reikia būti itin atidiems, o kilus klausimams ar abejonėmis – konsultuotis su VTD specialistais“, – sako VTD Turizmo veiklos priežiūros skyriaus vedėjas Tadas Žentelis.