Renginio tikslas – suburti Lenkijoje gyvenančius ir dirbančius lietuvius bendram tikslui – tvaresnės Lietuvos ateities kūrimui, patirties pasidalijimui, taip pat Lietuvos ir Lenkijos santykių plėtojimo.

Norėdami paskatinti diskusijas apie Lietuvos-Lenkijos ekonominiu ryšius, Lietuvos pažangą, perspektyvas ir kaip tarptautinę patirtį sukaupę iš Lietuvos kilę profesionalai gali prisidėti prie šalies stiprinimo pasaulyje, organizatoriai į renginį pakvietė iškilius pranešėjus.

Diskusijoje dalyvaus Tomas Gulbinas, Centrinės ir Rytų Europos viešosios politikos vadovas „Google“, Benediktas Vanagas, Lietuvos-Lenkijos Dakaro komandos lenktynininkas ir „Pitlane“ vadovas, bei Lukasz Korycki, didžiausio Lenkijoje verslo naujienų portalo „Puls Biznesu“ redaktoriaus pavaduotojas. Diskusiją ves Jaroslav Neverovič, Lenkijos-Lietuvos prekybos rūmų pirmininkas, buvęs Lietuvos Energetikos ministras. Apie savo verslo vystymo Lenkijoje patirtį kalbės „Eurovaistinės“ atstovas.

Lietuvos ambasadoriaus Lenkijoje Š. Adomavičiaus teigimu, „glaudūs profesiniai ir asmeniniai žmonių kontaktai prisideda prie Lietuvos ir Lenkijos santykių vystymo, skleidžiant gerą žinią apie Lietuvos ir Lietuvos atstovų pasiekimus, didinant žinomumą apie Lietuvos plėtros perspektyvas“.

,,Mylėti Lietuvą ir prisidėti prie jos augimo galima įvairiais būdais gyvenant visuose pasaulio kraštuose” – patikino GLL vadovė Kotryna Stankutė-Jaščemskienė. „Pernai Global Lithuanian Leaders susitikimai vyko Stokholme, Frankfurte, Rygoje, New York, Toronte, Čikagoje. Šiuos metus pradedame Varšuvoje, nes būtent mūsų kaimyninių šalių tvirti ryšiai yra ypač svarbūs, o prie jų palaikymo prisidėti gali save su Lietuva siejantys ir Lenkijoje gyvenantys tarptautiniai profesionalai“.