Portalas DELFI dar vasario mėnesį rašė apie didžiųjų interneto gigantų „Google“ ir „Facebook“ sumokėtus mokesčius Lietuvai. Kadangi perkant paslaugas per šias įmones, PVM mokesčiu apmokestinami tik fiziniai, komercinės veiklos nevykdantys asmenys, šios sumos buvo ganėtinai mažos.

Jau daugiau nei metus Europos Sąjungoje veikianti MOSS sistema leidžia ne Lietuvoje esančioms bendrovėms, tačiau paslaugas teikiančioms šalies gyventojams, mokėti PVM mokestį šaliai, iš kurios perkamos paslaugos.

Būtent tokiam apibūdinimui tinka ir filmus bei serialus internetu siūlanti žiūrėti JAV kompanija „Netflix“.

VMI pateiktais duomenimis, ši bendrovė per šių metų pirmąjį ketvirtį Lietuvai sumokėjo 13 686 eurus PVM mokesčio. Bendrovė „Netflix International“ registruota Olandijoje.

MOSS dalyviais yra įregistruoti ir 63 Lietuvos mokesčių mokėtojai. Jie pernai deklaravo 263 064 eurus PVM. Negalutiniais duomenimis, pirmą šių metų ketvirtį Lietuvos įmonės per šią sistemą deklaravo 32 626 eurus PVM.

Kitų valstybių įmonės pernai iš viso per šią sistemą deklaravo 3 646 875 eurus PVM. Šių metų pirmąjį ketvirtį negalutiniais duomenimis – 402 845 eurus.

Praėjusių metų paskutinį ketvirtį daugiausia PVM iš užsienio MOSS dalyvių deklaravo „Valve S.a r.l” (249 950 eurų), „eBay Europe S.a r.l“ (132 707 eurai) ir “iTunes S.a r.l“ (87 653 eurai).

DELFI primena, kad Pridėtinės vertės mokesčio (PVM) už elektronines paslaugas mokėjimas pasikeitė nuo praėjusių metų pradžios.

Įsigaliojus ES direktyvai nurodyta, kad PVM už e. paslaugas turi būti mokamas toje valstybėje, kur paslaugos suteiktos. Mokesčio tarifas toks, koks yra nustatytas šalyje, kurioje paslauga suteikiama. Tam įvesta MOSS deklaravimo tvarka, pagal kurią Lietuvai PVM pradėjo mokėti tokios bendrovės kaip „Google“ ar „Facebook“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją