„Mes jau apie du kartus atsiliekame nuo Vakarų Europos pagal BVP ir tris keturis kartus pagal darbo užmokestį. Šį plyšį mes galime užverti netgi turėdami savo resursus. Paskatos aiškiai paskirstytos neigiamai Lietuvoje, nes darbas smarkiai apmokestinamas, mokami vokeliai – tai reikia iš esmės keisti“, - laidoje „Dienos klausimas“ kalbėjo Ž. Mauricas.

Žygimantas Mauricas

Eurostatas ketvirtadienį paskelbė, kad finansinis nepriteklius Lietuvoje – vienas didesnių ES, be to Lietuva yra viena iš trijų ES šalių (be Graikijos ir Bulgarijos), kurioje nepritekliuje gyvenančių žmonių pernai padaugėjo (nuo 13,6 proc. 2014 metais iki 13,9 proc. 2015 metais).

Tuo tarpu 2015 m. Lietuvos bendrasis vidaus produktas padidėjo 1,6 proc.

Anot Ž. Maurico, Lietuva šiuo atveju turėtų vadovautis Airijos pavyzdžiu.

„Turime pavyzdį Airijos, kuri 1987 m. po 14 m. buvimo Europos Sąjungoje pamatė, kad situacija negerėja. Tai tarsi užburtas ratas – gyventojai emigruoja, nėra kas moka mokesčius, keliami mokesčiai. <...>

Airiai sumažino mokesčius, verslui palengvino mokestinę naštą, bet mainais verslas įsipareigojo didinti darbo užmokesčius“, - teigė pašnekovas.

Visą laidos „Dienos klausimas“ įrašą galite išgirsti čia.

Griežtai draudžiama ŽINIŲ RADIJO paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti ŽINIŲ RADIJĄ kaip šaltinį.