„Jau kelerius metus kryptingai skatiname socialinę atsakomybę versle ir pastebime, kad kasmet įmonės vis dažniau imasi naudingų darbų: nuolat gerina sąlygas darbuotojams, padeda bendruomenėms, rūpinasi gamta. Matyt, dėl lietuviško kuklumo šios iniciatyvos dažnai lieka nepastebėtos visuomenės. Iškeldami gerus darbus į dienos šviesą, kuriame geresnę verslo reputaciją ir kartu skatiname kitas bendroves aktyviau vykdyti socialinius projektus“, – sakė LVK prezidentas Valdas Sutkus.

Valdas Sutkus

DELFI verslo naujienų redaktorė Rasa Lukaitytė-Vnarauskienė teigė, kad socialinių iniciatyvų sklaida – vienas iš žiniasklaidos prioritetų. „Esame atsakinga ir etiška įmonė, turinti savo etikos kodeksą, todėl prisijungėme prie „Socialiai atsakingo verslo“ projekto. Dažnai net nesusimąstome, kad Lietuvos verslas labai aktyviai prisideda prie socialinių problemų sprendimo. Būsime vieni iš tų, kurie nušvies tuos geruosius pavyzdžius“, – teigė redaktorė.

Rasa Lukaitytė-Vnarauskienė

Jau šeštą kartą teikiamu prizu bus įvertintos 2015 metų atsakingos ir tvarios iniciatyvos versle. Konkurso laureatas bus pagerbtas šių metų gegužės 17 d. iškilmingo LVK Kongreso metu, kuris vyks Lietuvos mokslų akademijoje.

Paraiškas vertins autoritetinga mokslo, verslo ir žiniasklaidos atstovų komisija: LVK prezidentas Valdas Sutkus, VU prof. Tomas Davulis, Darbo rinkos tyrimų instituto vadovas prof. Boguslavas Gruževskis, VU prof. Danutė Diskienė, „Delfi“ verslo naujienų redaktorė Rasa Lukaitytė-Vnarauskienė, LVK Žmogiškųjų išteklių komisijos pirmininkė Laura Duksaitė – Iškauskienė ir LVK komisijos Verslas, valdžia ir visuomenė pirmininkas Mykolas Katkus.

Praėjusiais metais „Socialiai atsakingo verslo“ apdovanojimas buvo įteiktas įmonei „Gerovė“ už įgyvendintas aplinkosaugos iniciatyvas bei tvaraus verslo principų taikymą savo veikloje. Šiuo prizu taip pat yra įvertintos bendrovės „Tele - 3“, „Alma littera“, „Danske“ bankas ir Lietuvos aludarių gildija.

Konkurso sąlygas, atrankos kriterijus ir paraiškos formą rasite Lietuvos verslo konfederacijos tinklalapyje.

Paraiškas galima teikti iki 2016 m. gegužės 2 d. el. paštu komunikacija@lvk.lt. Pretenduoti į apdovanojimą gali visos Lietuvos įmonės, organizacijos ir valstybinės institucijos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)