Balandžio 6 d. atidaryta „Zara“ , o balandžio 7 d. „Massimo Dutti“, „Bershka“, „Pull&Bear”, „Stradivarius”, „Zara Home”, „ Uterqüe” ir „Oysho” internetinės parduotuvės.

Internetinė prekyba į Lietuvą, Latviją ir Estiją atveda dar du naujus „Inditex“ prekių ženklus – „Oysho“ ir „Uterqüe“, kuriais nėra prekiaujama fizinėse parduotuvėse.

Internetinėse parduotuvėse klientams siūlomų įsigyti gaminių kainos yra tokios pat kaip ir fizinėse parduotuvėse „Zara“ , „Massimo Dutti“, „Bershka“, „Pull&Bear”, „Stradivarius” ir „Zara Home” .

Klientams siūlomi keli prekių pristatymo būdai – standartinis arba skubus siuntimas į namus ir nemokamas, atsiimant prekes fizinėse parduotuvėse bei galimybė nemokamai pasikeisti ar grąžinti netinkamą prekę.

„Aprangos“ grupės bendradarbiavimas su „Inditex“ grupe prasidėjo 2004 metais. Šiuo metu „Aprangos“ grupė Baltijos šalyse valdo 42 „Inditex“ tinklo parduotuves, iš jų 11 „Zara“, 8 „Bershka“, 8 „Pull and Bear“, 6 „Stradivarius“, 8 „Massimo Dutti“ ir 1 „Zara Home“. Parduotuvių bendras plotas sudaro 33,6 tūkst. kv. m.

2015 metais „Inditex“ grupės pardavimai buvo 20,9 mlrd. eurų ir per metus išaugo 15,4%. 2016 m. sausio 31 d. 88 pasaulio šalyse veikė 7 013 „Inditex“ grupės parduotuvės, iš kurių 908 buvo atidarytos pagal frančizės sutartis. Frančizės parduotuvių pardavimai sudarė 15% visų „Inditex“ grupės pardavimų.

„Aprangos“ akcijos listinguojamos Nasdaq Vilnius vertybinių popierių biržos Baltijos Oficialiame prekybos sąraše. Kontrolinis „Aprangos“ grupės akcijų paketas priklauso koncernui “MG Baltic“.

DELFI primena, kad kovo pabaigoje prekybą internetu visose trijose Baltijos šalyse pradėjo ir mažmeninės prekybos tinklas „H&M“ („Hennes & Mauritz AB“).

„H&M“ internetinėje parduotuvėje siūlomos tos pačios kolekcijos, kaip ir fizinėse parduotuvėse.

„Džiaugiamės galėdami pradėti elektroninę prekybą Baltijos šalyse,“ – pranešime teigė Marika Pyykkö, „H&M“ vadovė Suomijoje ir Baltijos šalyse.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)