Savivaldybės pranešime žiniasklaidai rašoma, kad Vilniaus miesto meras Remigijus Šimašius tvirtino, jog greitai Vilniuje džiaugsimės viena progresyviausių regione technologinių erdvių su tarptautine verslo bendruomene.

„Per pastaruosius porą mėnesių „Vilnius Tech Park“ komanda padarė tikrai nemažą proveržį, tiek pritraukiant naujas kompanijas, tiek pelnius Rytų kaimynų startuolių susidomėjimą.

Visiškai išnaudojant parko potencialą, miesto centro artumą ir vietinę stiprią bendruomenę, ilgainiui tai taps puiki erdvė keistis patirtimi, kontaktais, kūrybiniais sprendimais startuoliams iš viso regiono. Džiaugiuosi, kad Vilniaus miesto komanda dalyvauja šiame projekte“, – pranešime atkreipė dėmesį meras.

Šiuo metu „Vilnius Tech Park“ pastatuose triūsia net 10 skirtingų kompanijų statybininkai, apdailininkai, iš viso daugiau nei 100 specialistų, kurie darbus turėtų užbaigti iki liepos pabaigos.

„Pirmyn judame visu greičiu. Įrengti erdvę, kuri tiksliai parodytų, ko startuoliai gali tikėtis, paskatino pačių startuolių klausimai, apie tai, kokius baldus ir kokią įrangą „Vilnius Tech Park“ pasiūlys,“ – pasakoja VšĮ „Vilniaus Technologijų ir meno centro“ direktorius Darius Žakaitis.

Pasak „Vilnius Tech Park“ interjerus planuojančios „A2SM“ architekto Aurimo Sasnausko, planuojant „Vilnius Tech Park“ siekiama suderinti istorinę aurą ir modernią erdvę, kurioje galėtų patogiai dirbti jauni ambicingi verslai. „Kai kur palikome atviras originalias sienų plytas, atidengėme sutvarkytas senas medines sijas. Kartu rinkomės modernias lieto betono grindis, šiuolaikiškas interjero detales.“

Ypatingas dėmesys visose planuojamose biurų erdvėse atiteko apšvietimui ir kėdėms. „Kalbant apie įrangą, „Vilnius Tech Park“ komanda nurodė aiškų prioritetą – komfortiškas darbas. Ilgai dirbant kompiuteriu būtent geras apšvietimas ir patogus sėdėjimas yra svarbiausi aspektai. Todėl „Vilnius Tech Park“ apšvietimo sprendimai niekuo nesiskiria nuo Vilniuje šiuo metu įrenginėjamų moderniausių A klasės biurų, o baldai atitinka aukščiausius reikalavimus.“

„Tokie biurai, kaip šis, startuoliams siūlomi už 11 eurų už kv. m kainą mėnesiui. Kainai jautresnėms komandoms galėsime pasiūlyti ir kiek kuklesnius biurus mediniuose pastatuose už 6 Eur už kv. m mėnesiui, o Lietuvoje iki šiol nedirbusios komandos galės pasinaudoti lengvo starto galimybe – 3 mėnesius naudotis darbo vietomis nemokamai“, – pasakoja D. Žakaitis.

Individualiai dirbantiems profesionalams bus atvira ir bendro darbo (angl. co-working) erdvė, kurioje pilnai įrengta fiksuota darbo vieta kainuos 179 Eur mėnesiui, o lanksti – 159 Eur mėnesiui.

Po patalpų vidų kviečiame pasižvalgyti DELFI galerijoje.

„Vilnius Tech Park“ jame dirbsiantiems startuoliams siūlys ne tik biurus. Parke veiks rizikos kapitalo fondai „Practica Capital“, „IMI.VC“ ir pradines investicijas bei mentorystės programą siūlantis akceleratorius „Startup Highway“. Šią savaitę „Startup Highway“ paskelbė atvirą kvietimą startuoliams, o į akceleratorių atrinktos komandos, be kitų akceleratoriaus siūlomų privalumų, turės ir galimybę dirbti „Vilnius Tech Park“.

Startuoliai taip pat dirbs vienoje erdvėje su ES programos „Horizontas 2020“ finansavimo konsultantais „Alien Technology Transfer“, padedančiais mažoms inovacijas kuriančioms įmonėms gauti ES finansavimą, bei parko verslo vystymo infrastruktūros partneriais – pirmaujančiomis teisės, komunikacijos, žmogiškųjų išteklių kompanijomis. Tikimasi, kad naujų galimybių „Vilnius Tech Park“ nariai ras ir užsienio rizikos kapitalo fondų vizitų bei specialių renginių metu.

Pasak D. Žakaičio, jau derinamos ir paskutinės sutarčių su didžiaisiais nuomininkais detalės, todėl artimiausiu metu „Vilnius Tech Park“ skelbs apie pirmuosius parke įsikursiančius startuolius.
DELFI primena, kad sutartyje su savivaldybe viename gražiausių miesto parkų įsikursiantis „Vilnius Tech Park“ įsipareigojo, kad priims mažiausiai 725 darbuotojus, kurie uždirbs bent po 1448 eurus prieš mokesčius per mėnesį.

D. Žakaitis kartu su partneriais į „Vilnius Tech Park“ iš viso ketina investuoti daugiau nei 4,3 mln. eurų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)