Premjeras Algirdas Butkevičius antradienį teigė, kad Vyriausybė turėtų tartis dėl galimybės padengti dalį paskolų ar palūkanų iš Žemės ūkio paskolų garantijų fondo, taip pat suteikti greitą Europos Sąjungos finansinę paramą.

Europos Komisijai praėjusią savaitę leidus papildomai vienam ūkininkui skirti iki 15 tūkst. eurų valstybės pagalbos, bus sprendžiama, kaip šią paramą galima būtų išmokėti. Anot Virginijos Baltraitienės, pieno gamintojams galėtų būti kompensuojamos paskolų palūkanos arba skiriama parama už gamybos nedidinimą.

Apie konkrečias sumas, kurios galėtų būti skirtos ūkininkams, ministrė kol kas nekalba.

Pasak premjero, kitą savaitę bus kalbama ir su pieno perdirbėjais - iš jų norima išgirsti, kokių jie norėtų minimalių pieno supirkimo kainų bent tris mėnesius.

Praėjusią savaitę Kaune viešėjęs už žemės ūkį atsakingas eurokomisaras Philas Hoganas pranešė, jog Komisija uždegė „žalią šviesą“ valstybei papildomai paremti pieno gamintojus, kiekvienam skiriant papildomai iki 15 tūkst. eurų.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)