Viduriniosios klasės atstovai linkę neigiamai atsiliepti apie pinigus, o kalbėdami apie galimybę uždirbti daug pinigų, jie linkę manyti, kad tai nėra įmanoma.

Bendraujant su viską savarankiškai pasiekusiu turtuoliu patirtis bus visiškai kitokia. Joks žmogus neabejoja, kad viskas yra įmanoma, ir teigiamai kalba pinigų tema.

Štai keturi dalykai, kurių turtuoliai niekada nepasakytų, o viduriniosios klasės atstovai imdami iš jų pavyzdį ir galbūt atsisakydami šių nereikalingų ir neigiamą atspalvį turinčių frazių sugebėtų uždirbti daugiau, rašo „The Independent“.

1. Negaliu finansuoti savo idėjos

Kartkartėmis kalbuosi su verslininkais ir išradėjais, todėl galiu patikinti, kad daugelis iš jų tiki turintys naują milijardo vertės idėją, galinčią keisti gyvenimus. Vis dėlto tenka pripažinti, kad įspūdingos idėjos dažnai lieka bevaisės, nes mažiau pasiturintys žmonės neturi pakankamai lėšų finansuoti projekto vystymo ir reikalingų tyrimų.

Turtingas žmogus žino, kad aistra – tai tikroji praturtėjimo paslaptis, svarbus santykis tarp pastangų ir aistros, tačiau jei masės vertina užsidegimą kaip rezultatą, turtingiesiems aistra – tai priežastis.
Iš dalies šią situaciją padėjo pakeisti platformos, pavyzdžiui, „crowdfunding“, tačiau kai pasiturinčiam žmogui kyla idėja ir jis žino, kad negali jos finansuoti, jis panaudoja kitų žmonių pinigus jai įgyvendinti. Kol vidurinioji klasė tikina negalinti sau to leisti, turtingieji žino, kad asmeninis pakankamų lėšų neturėjimas ir negalėjimas sau to leisti nėra susiję.

Tikrasis jiems rūpimas klausimas skamba štai kaip: „Ar verta tai įsigyti, į tai investuoti ar to siekti?“. Jei atsakymas į šį klausimą yra teigimas, pasiturintieji visada žino, kad pinigų ras, nes turtingi žmonės visada žvalgosi palankių investavimo galimybių ir projektų įgyvendintojų, kurie gali pasirūpinti investicijų pelningumu.

2. Nesu vertas turtų

Dažnai mažiau pasiturintys asmenys laikosi nuomonės, kad jie yra neverti didelių turtų, neturi teisės uždirbti daugiau, nei reikia jų pagrindiniams poreikiams patenkinti. Žmonės klausia savęs, kas jie tokie, kad taptų milijonieriais ir gyventų kaip karaliai.

Pasiturintieji savo ruožtu klausia savęs visiškai kitokių dalykų: „Kas, jei ne aš? Esu toks pat geras kaip ir bet kuris kitas, todėl nusipelniau praturtėti; jei padedu žmonėms išspręsdamas jų problemas, kodėl neturėčiau už tai gauti atlygio?“ Kadangi pasiturintieji mąsto būtent šitaip, jų elgesys padeda judėti svajonių išsipildymo link.

3. Galiu visko netekti

milijonierius

Kadangi daugumą skatina veikti baimė ir nepritekliumi paremtas mąstymas, logiška, kad tokių žmonių elgesys su pinigais itin konservatyvus. Vyrauja baimė, kad praradę pinigus jie nesugebės jų susigrąžinti.

Turtingieji turtus kraunasi įdarbindami pinigus, priversdami juos pritraukti dar daugiau pinigų be papildomų pastangų. Jie įvertina tokios strategijos rizikas, nes supranta, kad gali susidurti ne tik su pelnu, tačiau taip pat gali pasitaikyti ir nuostolių.

Kiekvienas investuotojas kartkartėmis patiria nuostolių, tačiau turtingieji žino: kad ir kas nutiktų, jie visada sugebės uždirbti daugiau. Kuo daugiau patirties jie sukaupia, tuo protingesni tampa ir tuo paprasčiau pavyksta atgauti pinigus, kuriuos prarado rizikuodami.

4. Nekenčiu savo darbo

Vidutinybė susiranda darbą, kurį gali pakęsti, ir jo laikosi metų metus, nekantriai laukdamas pensijos. Dauguma žmonių daro tai, ko nemėgsta, tačiau tuo pačiu bijo, kad juos atleis.

Turtingas žmogus žino, kad aistra – tai tikroji praturtėjimo paslaptis, svarbus santykis tarp pastangų ir aistros, tačiau jei masės vertina užsidegimą kaip rezultatą, turtingiesiems aistra – tai priežastis. Kitaip tariant, vidutinybė kiekvieną dieną eina į darbą vildamasi atrasti užsidegimą tam, ką daro, o turtingas žmogus kiekvieną dieną dirba jausdamas aistrą tam, ką daro, ir šis užsidegimas skatina dėti dar daugiau pastangų.

Visų pirma būtina patikėti, kad darydami tai, ką mėgstate, galite praturėti. Kai tik pradėsite tuo tikėti, viskas bus įmanoma. Kalbant apie pinigus, mąstymas svarbiau nei valiuta. Turtingo žmogaus mąstymas savaime nesukraus jums turtų, tačiau taip mąstydami neabejotinai atsidursite teisingame kelyje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (214)