Lietuvos darbo birža BNS informavo, kad vien kovą gauti 5 pranešimai apie numatomą 316 darbuotojų atleidimą. Pernai kovą gauti 3 pranešimai ir įspėta dvigubai mažiau darbuotojų.

Vilniaus savivaldybės valdoma bendrovė „Vilniaus vandenys“ ketina atleisti 200 darbuotojų. Dėl pertvarkos apie atleidimą įspėti 68 valstybės bendrovės „Autoūkis“, kurią numatoma prijungti prie Turto valdymo ir ūkio departamento, darbuotojai.

Dėl bankroto 23 darbuotojus kovą įspėjo Panevėžio konditerijos bendrovė „Runika ir Ko“, dėl pertvarkos 15 darbuotojų įspėjo Kalvarijos savivaldybės Alksninės pagrindinė mokykla. Dar 10 darbuotojų ketina atleisti pertvarkoma Skuodo rajono Lenkimų Simono Daukanto mokykla.

Kovą Darbo birža parengė priemonių programą, kurioje numatoma 48 asmenims suteikti informavimo, konsultavimo ir individualios veiklos planavimo paslaugas. Dar 12 žmonių dalyvaus aktyvios darbo rinkos politikos priemonėse, 36 bus įdarbinti į laisvas darbo vietas, 65 atleidžiami darbuotojai numato įsidarbinti savarankiškai.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (24)