Italų šeimos valdoma nedidelė spausdinimo paslaugų įmonė „MaxiCard“ pirmą kartą dalyvavo Bolonijoje balandžio 1-3 dienomis vykusioje laidojimo paslaugų bienalėje „TaneXpo“ . Tiesa, paskutinę parodos dieną sužinoję, kad reklamai naudoja kitos šalies prezidento atvaizdą, ir žinia jau pasiekusi Lietuvą, uždarė stendą anksčiau laiko.

„Kai mane apie tai informavo, pirmas dalykas, ko paprašiau, paduoti kėdę ir vandens. Nesu pratęs prie tokių situacijų, esu paprastas žmogus“, - susikrimtęs kalbėjo įmonės savininkas 52 m. Ivo Schiavon, dieną prieš atšventęs savo gimtadienį.

Panašu, kad italai nieko neįtarė „pasiskolindami“ D. Grybauskaitės nuotrauką iš interneto ir tiesiog ieškojo, pasak jų, gražaus veido laidojimo paslaugų parodai. Kaip pasakojo I. Schiavon, jo 18 – tis sūnus, karts nuo karto padedantis tvarkytis įmonėje, pasisiūlė surasti ką nors gražesnio. „Paprastai naudojame savo šeimų nuotraukas, bet sūnui jos pasirodė ne itin patrauklios ir pasisiūlė surasti gražesnę. Tuo metu buvau labai užsiėmęs ir palikau šį reikalą jam. Kai pamačiau tą nuotrauką, man ji labai patiko. Jūsų prezidentė labai graži moteris“, - sakė I. Schiavon.

Sūnus nuotrauką rado internete. Kokiu būdu į jo akiratį pateko prezidentės nuotrauka I. Schiavon negalėjo paaiškinti, tačiau tikino neatlikę specialios paieškos ir nežinojo, kieno nuotrauką išsirinko. Šalia D. Grybauskaitės atvaizdo, kuriame ji vadinama Dalia Vogel, italai pridėjo išgalvotas „velionės“ gimimo ir mirties datas ir poezijos eilę: „Manau, viskas yra kaip pavasaris, kuris po žiemos šalčių susprogsta, sužydi ir kvepia“. Pasak italo, Dalios vardas jau buvo užrašytas išsaugotame nuotraukos faile. Apsilankius „MaxiCard“ parodos stande buvo galima pamatyti ir jų giminaičių nuotraukų su tokia pačia pavarde.

„Prisiimu visą atsakomybę ir atsiprašau Prezidentės ir visų lietuvių, atsiprašau, jei užgavau kieno nors jausmus, tai nutiko ne iš blogos valios. Net nežinau, kaip dar galėčiau atsiprašyti“, - sunkiai rinko žodžius I. Schiavon, išplatinęs atsiprašymą Lietuvos Respublikos ambasadai Italijoje, kuri ir pareikalavo išimti nuotraukas.

„Mūsų mažai įmonei ši paroda buvo didelis įvykis, iki vakar buvau patenkintas rezultatas, šiandien mažiau“, - liūdnai ironizavo I. Schiavon. 14 metų veikiančios ir Padujos mieste įsikūrusios įmonės savininkas sakė iškart išėmęs nuotraukas iš ekspozicijos ir jas sukarpęs.

Laidojimo paslaugų bienalė „TaneXpo“ Italijoje organizuojama daugiau kaip 20 metų ir yra viena didžiausių tokio pobūdžio mugių. Šiemet joje pristatyta 250 ekspozicinių stendų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1105)