Tokias prognozes išsakė tyrimų bendrovės „Nielsen“ prekybos analitikas Rytų Europai Artūras Urbonavičius, apie „Lidl“ atėjimą kalbėjęs trečiadienį vykstančiame „Prekybos forume“, kurį organizavo „Verslo žinios“.

„Svarbiausia yra ne pati prekių kaina, bet jos percepcija. Visi sako, kad „Lidl“ bus pigus ir visi jo bijo“, – kalbėjo A. Urbonavičius.

Tačiau 23 metus Lietuvos mažmeninės prekybos rinką tiriančios bendrovės atstovas įsitikinęs, kad „Lidl“ nusistovėjusios mažmeninės rinkos iš esmės nepakeis.

Prekybos analitikas lygino žemų kainų parduotuvėms tenkančią rinkos dalį Europoje. Esą jeigu Europos šalyse 1 mln. gyventojų tenka 50 parduotuvių, tai jos rinkos dalis siekia apie 12 proc.

„Spėjama, kad Lietuvoje „Lidl“ atidarys 20-30 parduotuvių – taigi iki 10 parduotuvių milijonui gyventojų. Taigi galima tikėtis, kad maksimaliai jie turės apie 3 proc. rinkos, gal kiek daugiau – bet čia yra teorinis modelis“, – kalbėjo A. Urbonavičius.

Pasak forumą atidariusio „Verslo žinių“ vyriausiojo redaktoriaus Rolando Baryso, labai tikėtina, kad apie „Lidl“ atidarymą bus pranešta birželio mėnesį.

A. Urbonavičiaus įsitikinimu, mūsų šalyje bus atidarytos naujos koncepcijos parduotuvės, tokios, kokios jau atnaujintos Prancūzijoje ir kai kuriose kitose šalyse.

„Prancūzai jau sako, kad bus galima ir į šią parduotuvę nuvažiuoti apsipirkti, nes atnaujintose parduotuvėse skanios bandelės“, – juokavo analitikas.

Taigi plėsdamas šviežio maisto asortimentą, brangesnių prekių vis daugiau pirkėjų nuvilioja nuo tradicinių prekybos centrų.

Vis dėlto, anot A. Urbonavičiaus, Lietuvoje „Lidl“ netaps tokia vieta į kurią gyventojai specialiai važiuos apsipirkti. Jose dažniau lankysis tie, kurie gyvena netoliese, ar galės prasukti važiuodami iš darbo.

„Mes manome, kad atstumas, tinklo pasiekiamumas – svarbiausias dalykas, žmogus specialiai nevažiuos į parduotuves. Gal du – tris mėnesius bus ažiotažas, kas tai per stebuklas. Bet, manau, mūsų tinklai gerai pasiruošė atėjimui, atidarė daug naujų parduotuvių, daug atnaujino“, – sakė jis.

DELFI jau rašė, kad balandžio viduryje oficialiai pradės veikti „Lidl“ logistikos centras, pastatytas Kauno pakraštyje. Bendrovė oficialiai neskelbia parduotuvių atidarymo datos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (661)