Prie to prisidėjo vasarį Lietuvos banko išreikšta parama naujam bei pigesniam atsiskaitymui.

Pasak pranešimo, mokėjimo inicijavimo paslaugos (MIP) esmė – pirkėjas iš el. parduotuvės nukreipiamas atsiskaityti į mokėjimo inicijavimo paslaugos teikėją, o ne į banką, kaip įprasta šiuo metu. Tokiu būdu įmokos iš pirkėjų surenkamos iki kelių kartų pigiau ir pervedamos el. parduotuvei, o prekybininkui nebereikia atskirai derėtis su bankais, užtenka susitarti su naujosios paslaugos teikėju.

„Lietuvos elektroninės komercijos asociacijos nariai patenkinti, kad bankinio atsiskaitymo paslaugai pagaliau atsirado normali alternatyva su normalia kainodara“, - pranešime spaudai sako Vytautas Vorobjovas, Lietuvos elektroninės komercijos asociacijos valdybos pirmininkas.

Pagal „Mistertango“ pateiktus duomenis, tarp susidomėjusių bendrovių yra ir tokių rinkos žaidėjų, kurių metinė apyvarta viršija 10 mln. eurų. Įmonės taip pat svarsto galimybę MIP išnaudoti sąskaitų už savo paslaugas apmokėjimui.

Pasak pranešimo, šiuo metu MIP Lietuvoje naudojasi daugiau nei 20 el. parduotuvių. Dar beveik 30 el. parduotuvių diegiasi šią paslaugą.

Anot V. Vorobjovo, dabar internetiniai atsiskaitymai yra labai skausmingi žemų maržų segmente. Tai ypač aktualu smulkiesiems prekybininkams, kurie neturi stiprios derybinės galios ir ieško, kuo pakeisti bankų siūlomą tradicinį ir brangų atsiskaitymą internete, vadinamąjį „Bank Link“.

Nurodoma, kad „Mistertango“ yra vienintelė Lietuvoje mokėjimo inicijavimo paslaugos teikėja. Bendrovė įkurta 2014 m., 2015 m. jai suteikta Elektroninių pinigų įstaigos licencija. 83 proc. „MisterTango“ akcijų priklau-so „Blue ocean invest“, 15 proc. - Tadui Kvedarui, 2 proc. - Audriui Ramanauskui.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (39)