Universiteto Magistrų klubas organizuoja kasmetinę praktinę vadybos konferenciją: „Žmogiškieji ištekliai. Ar mažiau gali būti daugiau?“

Spręsti trūkstamų specialistų klausimą pakviesti verslo atstovai: pranešimus konferencijos metu skaitys „Girteka Logistics“, „KG Group“, „Carlsberg Group“, „Western Union Processing Lithuania“, „Alliance for Recruitment“, „Headex group“ ir kitų įmonių atstovai.

Pasak ISM Vadybos ir ekonomikos universiteto rektoriaus Alfredo Chmieliausko, Lietuvoje veikiančios įmonės akivaizdžiai mato didelį kompetentingų darbuotojų trūkumą.

„Verslas vieningai sutaria, kad šiuo metu darbuotojų stoka - net ne vienos įmonės, o visos Lietuvos problema. Konferencijoje verslininkai diskutuos apie tai, pasakos apie savo gerosios praktikos pavyzdžius. Noriu pasveikinti verslo atstovus, kad drąsiai dalinasi organizacijų valdymo patirtimi, sprendžiant Lietuvai aktualius klausimus drauge“, - teigė A. Chmieliauskas.

Konferencijos metu bus aptariama, kaip naujos technologijos ir pažangūs verslo modeliai veikia darbuotojų poreikį organizacijose, su kokiomis problemomis susidursime, spręsdami senėjančios visuomenės ir brangstančios darbo jėgos klausimus.

Taip pat bus kalbama apie netradicinius darbuotojų paieškos metodus – ypatingai populiarėjančią darbuotojų atranką socialiniuose tinkluose.

„Konkurencija dėl darbuotojų rinkoje pastaraisiais metais vis didėja. Aštrėjant konkurencijai įmonėms taip pat reikia išmokti itin greitai keistis bei reaguoti į rinkos pokyčius. Praėjo laikai, kai tradiciniai darbo skelbimai buvo kone pagrindine darbuotojų paieškos priemone. Šiandien tam pasitelkiami socialiniai tinklai bei kiti elementai,“- teigė Vaidotas Misevičius, „Girteka Logistics“ personalo direktorius.

Konferencijoje bus aptariamas ir aukščiausio ir vidutinio lygio vadovų stokos darbo rinkoje klausimas.

Siekdama spręsti šitą problemą, pasak V. Misevičiaus, jų įmonė naudoja aukščiausio lygio vadovų mokymo ir rengimo iš įmonių grupės vidinių resursų koncepciją.

„Tai reiškia, jog pastebėję reikiamų lyderystės įgūdžių turintį jauną darbuotoją jį mokome, stengiamės suteikti reikiamų žinių, kurių jam prireiks tapus vadovu. Specialiai tam vidinėje Vadybos akademijoje yra įsteigta dviejų pakopų Vadovų rezervo rengimo programa“,- teigė V. Misevičius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (63)