"Lietuvos dujų" komercijos direktorius Joachimas Hockertzas pirmadienio susitikime didelę laiko dalį skaitydamas pranešimą apie Lietuvos dujų sektorių skyrė įtikinėjimui, kad Valstybinė kainų ir energetikos kontrolės komisija (VKEKK) nustatė per mažas viršutines dujų ir jų transportavimo kainų ribas.

Ūkio viceministras Nerijus Eidukevičius "su visa pagarba bendrovės vadovybei ir jos siekiui apginti savo pelną" teigė, kad komisija "bent jau gina vartotojus".

"Lietuvos dujos" yra pateikusios teismo ieškinį prieš VKEKK. Jų teigimu, komisijos sprendimas sumažinti kainas yra politizuotas ir ekonomiškai nepagrįstas. Paprastai dėl kainų komisija susitaria su reguliuojama bendrove. Šį kartą susitarti nepavyko ir VKEKK kainas nustatė vienašališkai.

Nuo liepos 1 dienos įsigaliojo vidutiniškai 5-6 proc. mažesnės nei iki šiol gamtinių dujų kainos.

"Lietuvos dujos", šiais metais suplanavusios didesnes kaip 172 mln. litų investicijas į dujų tinklo plėtrą, daugiausia - į dujotiekio, einančio į Kaliningradą, platinimą. Juo dalį "Lietuvos dujų" valdantis "Gazprom" tiektų dujas šiai Rusijos sričiai.

"Lietuvos dujos" 2004 metais uždirbo 67,7 mln. litų grynojo pelno - 9,5 proc. daugiau nei 2003 metais, įmonės pajamos išaugo 5,9 proc. iki 495,766 mln. litų.

Vokietijos "E.ON Ruhrgas" bei Rusijos "Gazprom" valdomos "Lietuvos dujos" pernai šalies vartotojams pardavė 1,045 mlrd. kubinių metrų dujų arba 26 proc. daugiau nei 2003-iaisiais (828 mln. kubinių metrų).

Vokietijos "E.ON Ruhrgas International" priklauso 38,9 proc., Rusijos koncernui "Gazprom" - 37,1 proc., valstybei - 17,7 proc. "Lietuvos dujų" akcijų.

"Lietuvos dujų" akcijos kotiruojamos Vilniaus vertybinių popierių biržoje.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją