28 ES šalių narių atstovai priėmė sprendimą dar pusmečiui tęsti sankcijas į „juodąjį sąrašą“ įtrauktiems asmenims iš Rusijos bei „Donecko ir Luhansko liaudies respublikų“, rašo rbc.ru.

„Nuolatiniai ES šalių narių atstovai šiandien pritarė ribojančių priemonių pratęsimui pusmečiui“, - informaciją patvirtino šaltinis.

Naujieną apie atstovų sprendimą tęsti asmenines sankcijas iki rugsėjo 15 d. taip pat patvirtino ir „RIA Novosti“ šaltinis.

„Nuolatinių atstovų komitetas priėmė tokį sprendimą“, - sakė tapatybės neatskleidęs šaltinis.


Dar šios savaitės pradžioje kalbėta, kad 146 fiziniams ir 37 juridiniams asmenims taikomos sankcijos bus tęsiamos be aptarimo.

„Sprendimas bus formaliai patvirtintas ketvirtadienį, tai bus įtraukta į be aptarimo tvirtintinų klausimų sąrašą teisingumo ir vidaus reikalų taryboje; trys asmenys iš sąrašo pašalinti, nes jų nebėra tarp gyvųjų“, - kalbėjo agentūros šaltinis.

Pastarąjį kartą sankcijos prieš asmenis, kurie, ES vertinimu, atsakingi už Ukrainos teritorinio vientisumo suardymą, tęstos 2015 m. rugsėjo mėn. iki 2016 m. kovo mėn.

Į šį sąrašą įtraukta 150 Rusijos piliečių ir savarankiškai pasiskelbusių Donecko ir Luhansko liaudies respublikų veikėjų iš Rytų Ukrainos, o taip pat ir 37 Rusijos bendrovės. Ribojamosios priemonės apima draudimą įvažiuoti į ES šalių narių teritoriją ir ES šalyse narėse turimų aktyvų įšaldymą.


Į „juodąjį sąrašą“ įtrauktos kai kurių aukšto rango Rusijos valdininkų pavardės, tarp kurių yra Rusijos Dūmos ir Federacijos tarybos pirmininkai Sergejus Naryškinas ir Valentina Matvijenko, vicepremjerai Dmitrijus Kozakas ir Dmitrijus Rogozinas, Rusijos prezidento Vladimiro Putino padėjėjas Vladislavas Surkovas, V. Putino patarėjas Sergejus Glazjevas, Dūmos deputatai Sergejus Železiakas, Sergejus Neverovas, Josifas Kobzonas ir kiti politikai. į bendrovių, kurioms taikomos ES sankcijos, sąrašą įtrauktos įmonės „Rosneft“, „Transneft“ ir „Gazprom neft“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (387)