Pagrindinė galimos problemos priežastis – Rusijos pieno perdirbimo sektoriaus nepasirengimas nuo kovo 16 dienos pradėti tvarkyti reikiamus dokumentus, susijusius su reikalavimais pieno pakuotėms, skelbia newsru.com.

Remiantis dienraščio turima informacija, Nacionalinė pieno perdirbėjų sąjunga („Sojuzmoloko“, į kurią patenka ir „Danone“ bei „PepsiCo“) kreipėsi į vicepremjerą Arkadijų Dvorkovičių, Rusijos prezidento administracijos vadovą Sergejų Ivanovą ir ūkio ministro pavaduotoją Olegą Fomičevą su prašymu panaikinti žemės ūkio ministerijos priimtą įsaką N648, kurį šalies teisingumo ministerija užregistravo 2016 metų vasario 17 dieną.

Kreipimęsi valdžios pareigūnams pieno perdirbėjai teigia, kad žemės ūkio ministerijos reikalavimas įpareigoja geriamo pieno pakuočių gamintojus tvarkyti reikiamus papildomus dokumentus – esą įsakas numato tokias biurokratines procedūras nuo 2016 metų kovo kiekvienai produkcijos partijai.

Rinkos dalyviams toks Rusijos žemės ūkio ministerijos sprendimas buvo netikėtas, rašo „Kommersant“.

„Įsakas buvo parengtas prieš tai nesurengus viešo svarstymo ir aptarimo, jis patvirtintas su akivaizdžiomis įgyvendinimo ir taikymo praktikoje klaidomis ir neatitikimais“, – teigiama pieno perdirbėjų kreipimesi.

Rusijos ūkio ministerijos atstovai spaudai teigia, kad ministerija „Sojuzmoloka“ laiško dar negavo.

„Laišką matėme, šiuo metu aiškinamės situaciją“, – pareiškė A. Dvorkovičiaus atstovė spaudai Alija Samigullina.

Rusijos federalinės veterinarijos ir fitosanitarijos priežiūros tarnybos „Rosselchoznadzor“ vadovo pavaduotojas Nikolajus Vlasovas teigia, kad sankcijų dėl įsako nevykdymo kovą dar nebus.

Kada jos bus imtos taikyti, atstovas nepatikslino. Pareiškimas, esą Rusijos žemės ūkio reikalų ministerija įsaką parengė su pažeidimais, atstovo teigimu, yra neteisingas. N. Vlasovas teigia, kad priešingu atveju jo teisingumo ministerija paprasčiausiai nebūtų registravusi.


Prekybos tinkluose „Auchan“, „Azbuka vkusa“, „Globus“, „Lenta“ ir „Diksi“ laikraščiui sakė, kad kol kas jokios informacijos apie galimą pieno trūkumą jie neturi.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (86)