Analitikai svarsto, kad sprendimas sustabdyti jau bene besibaigiantį privatizavimą buvo į naudą - bendrovės vertė nuo tada buvo išaugusi daugiau nei dvigubai ir tik pastaraisiais mėnesiais akcijos ėmė pigti. Tuo tarpu pasigirsta kalbų apie galimus šios energetikos įmonės pirkėjus, rašo "Verslo žinios".

Minima, kad dėl RST grumtis gali ir du Lietuvos milžinai - "MG Baltic" koncernas ir su "Vilniaus prekyba" susijusi įmonė "NDX energija", jau valdanti elektros skirstymo bendrovę VST (buvę Vakarų skirstomieji tinklai).

"MG Baltic" valdybos narys Romanas Raulynaitis sakė, kad koncernas domisi visais galimais dideliais privatizavimo sandoriais, tačiau plačiau šio domėjimosi nekomentavo.

Galimą dalyvavimą RST privatizavime komentuoti atsisakė ir "NDX energijos" direktorius Žilvinas Marcinkevičius. Su "Vilniaus prekyba" susijusių asmenų konsorciumas, laimėjęs VST privatizavimo konkursą, pretendavo ir į RST akcijas.

Privatizuoti RST pretenduoja ir Vokietijos koncernas "E.ON Ruhrgas", valdantis apie 20 proc. RST akcijų ir neslepiantis savo ketinimų iš valstybės įsigyti kontrolinį įmonės akcijų paketą.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją