Prieš porą metų "Kauno energijos" ir "Gazprom", "Dujotekanos" bei "Clement Power Venture" (JAV) konsorciumo pasirašytoje pirkimo ir pardavimo sutartyje dėl Kauno elektrinės buvo numatyta iki šių metų pabaigos į ją investuoti 135 mln. litų. Šiandien jau beveik aišku, kad jų nebus sulaukta, rašo "Verslo žinios".

Elektrinę valdanti bendrovė Kauno termofikacijos elektrinė norėtų atidėti investicijas ir dalį jų nukreipti kitur. Bendrovė tvirtina, kad dabar skirti milijonus planuotoms dviem turbinoms statyti būtų neūkiška, nes bus be reikalo įšaldomi pinigai.

"Kauno energijos" valdyba antradienį turėtų svarstyti ketinimų protokolą, kuris gali tapti pagrindu peržiūrėti elektrinės savininkų investicinius įsipareigojimus. Pagal dabartinę sutartį, KTE už įsipareigojimų nevykdymą gresia 17 mln. litų bauda. Dienraščio žiniomis, tarp sankcijų įrašyta ir galimybė atimti elektrinę iš konsorciumo.

"Siūlome investicijas atidėti dvejiems metams", - sakė KTE generalinis direktorius Algimantas Stasiukynas. Anot jo, dabar galima investuoti į Kauno energetikos ūkį, be to, neketinama atsisakyti ir įsipareigojimo po 2006 metų investuoti dar 265 mln. litų.

Kauno energijos" generalinis direktorius Aleksandras Sigitas Matelionis teigė, jog tikimasi išnaudoti ir KTE siūlomas nuolaidas už atidėtas investicijas - sumažinti šilumos tarifą, daryti nuolaidų tariantis dėl 3 mln. litų kompensacijos už prieš porą metų įvykusią dūmtraukio avariją.

A.S.Matelionis užsiminė, kad pažadėtomis ir neįgyvendintomis investicijomis į Kauno elektrinę domisi teisėsaugos struktūros - joms įteiktos KE sudarytos investicijų vykdymo kontrolės komisijos išvados dėl "Gazprom" įsipareigojimų vykdymo.

Anot jo, komisija pripažino 7 mln. litų KTE padarytų investicijų, o didžioji dalis investicijų neatlikta. "Gazprom" valdo 99 proc. Kauno termofikacijos elektrinės akcijų.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją