Praėjusios savaitės pabaigoje vidutinio amžiaus lietuvė V. T. Vilniaus oro uoste nusileido lėktuvu iš Stambulo. Atvykimo salėje ji ėjo žaliuoju kanalu, taip veiksmu deklaruodama, kad muitinei privalomų pateikti prekių neturi. Peršvietus moters bagažą introskopu, muitininkams kilo įtarimas dėl bagaže esančių didelio kiekio panašaus pobūdžio aprangos prekių, tad moteris pakviesta detaliai bagažo patikrai.

Paklausta apie muitinei privalomus deklaruoti daiktus, keleivė pareigūnus tikino, kad tokių daiktų neturi. Atidarius lagaminą rastas komercinis kiekis prekių: dešimtys moteriškų naktinių marškinių, chalatų, pižamų komplektų, vaikiškų pėdkelnių. Bendra gabentų prekių vertė – 1125 eurai.

Paprašyta pateikti prekių įsigijimo dokumentus, keleivė jų pateikti negalėjo. Muitinės pareigūnams ji teisinosi, kad nežinojo, jog turimas prekes reikia deklaruoti.

Prekės, kurias į šalį ketinta įvežti nesumokėjus importo muitų ir mokesčių, sulaikytos, pilietei surašytas administracinio teisės pažeidimo protokolas.

Lietuvos muitinė primena, kad be importo muitų ir mokesčių į Lietuvą iš trečiųjų šalių asmeniniame bagaže galima įsivežti prekes, skirtas keleivio ar jo šeimos narių asmeniniam naudojimui arba dovanoms, bet jų kiekis neturi kelti įtarimo, kad jos vežamos komerciniais tikslais, taip pat gabenamų prekių bendra vertė turi būti ne didesnė kaip 430 eurų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (227)