Jo akcijas nupirko Kipre įkurta „Bertona Holdings Limited“. Nurodoma, kad sandoris apima visas grupės įmones, kurių didžiausias akcininkas yra Nerijus Numavičius.

Verslininkai patvirtino apie vieną didžiausių pastarojo meto verslo sandorių, tačiau daugiau detalių nepateikia.

DELFI žiniomis, sandoris sudarytas ketvirtadienį, kovo 3 d., tačiau visi formalumai bus užbaigti tik balandį. Už neįvardintą sumą 15 proc. Ž. Marcinkevičiui priklausiusių akcijų nupirko „Bertona Holdings Limited“.

Norėjo daugiau laiko vaikams ir ramybės

Teigiama, kad pirkti iš jo akcijas pasiūlė pats Ž. Marcinkevičius. Paklaustas, kokia buvo tokio sprendimo priežastis, verslininkas vardino asmenines aplinkybes.

„Kiekvienas gyvenimo etapas turi savo pradžią ir pabaigą. Mums su žmona Eda, kuriai labai noriu padėkoti už kantrybę ir ištvermę kartu išgyvenant visą mūsų verslo istoriją, atėjo momentas padaryti tokį sprendimą. Noriu atsidėti naujiems iššūkiams, kuriems reikia deramos koncentracijos, ir skirti daug daugiau laiko mūsų vaikams nei galėdavau skirti anksčiau. Tikrai jaučiuosi jiems tą skolingas“, – DELFI atsiųstame komentare sakė verslininkas.

Turtingiausiu Lietuvos žmogumi laikomas N. Numavičius, su kuriuo jiedu verslą pradėjo kartu studijuodami mediciną, tvirtino, kad po akcijų pardavimo grupės valdymas bus paprastesnis.

„Viena vertus, grupės valdymas (po akcijų pardavimo sandorio, – red.) taps dar paprastesnis ir efektyvesnis. Antra vertus, esu įsitikinęs, kad grupei be galo trūks Žilvino genialių įžvalgų ir idėjų ir, vargu, ar ateityje galėsime jam rasti tolygią pamainą“, – kalbėjo jis.

Ką veiks su pinigais, gautais pardavus dalį didžiausios šalies įmonių grupės akcijų, Ž. Marcinkevičius neatsakė.

Šakiuose 1967 m. gimęs ir su broliais Gintaru, Mindaugu ir seserimi Rūta augęs Ž. Marcinkevičius pastaruoju metu vengė viešumos ir kurį laiką praleido Airijoje. Tačiau šiuo metu gyvena Lietuvoje.

Į klausimą, ar akcijų pardavimas turės kokios nors įtakos bylinėjimuisi tarp jo brolio ir dabar jau buvusių verslo partnerių Ž. Marcinkevičius atsakė aptakiai: „Neprašyti patarimai gali būti vertinami kaip bandymas manipuliuoti. Bet jeigu manęs prašytų patarti, visuomet geranoriškai ir tiek, kiek galiu būti objektyvus, pasakysiu savo nuomonę bet kuriai ginčo šaliai rūpimu klausimu“.

Ne ką daugiau šiuo klausimu papasakojo ir N. Numavičius – esą sandoris neturi nieko bendro su M. Marcinkevičiaus pretenzijomis.

Daugiau pasiūlymų neturi

Teigiama, kad sandorį savo parašais patvirtino Ž. Marcinkevičius ir „Bertona Holdings Limited“ atstovė Diana Dominienė.

Jos teigimu bendrovei įsigijus Ž. Marcinkevičiui priklausiusį apie 15 proc. akcijų paketą, „Vilniaus prekybos“ ir su ja susijusių įmonių grupės investuotojais lieka 6 fiziniai asmenys: N. Numavičius, V. Numavičius, I. Staškevičius, M. Bagdonavičius, M. Marcinkevičius ir G. Marcinkevičius.

„Užbaigiant sandorį, „Bertona Holdings Limited“ įsigyjamų akcijų skaičius gali kisti, nes po šios sutarties pasirašymo kiekvienas iš likusių grupės akcininkų galės pasinaudoti įstatymų jiems suteikta pirmumo teise įsigyti šias akcijas“, – informavo D. Dominienė.

Anot jos, šiuo metu nėra gauta „jokių racionalių ir verslo logiką atitinkančių pasiūlymų, tačiau jeigu tokių būtų, juos tikrai svarstytume“.

DELFI primena, kad praėjusių metų rugpjūčio mėnesį Mindaugas Marcinkevičius žiniasklaidoje paskelbė esą VP grupės įmonės ir akcininkai vykdė neskaidrią veiklą ir galimai slėpė mokesčius.

Tuo metu kiti VP vadovai viešai išsakytus kaltinimus įvertino, kaip vieno grupės akcininkų, t. y. M. Marcinkevičiaus, agresyvaus pasitraukimo iš šio verslo strategijos dalį.

2016: Naujas etapas VP grupėje

Akcijos – draugui, o ne maištaujančiam jaunėliui

Žinomų verslininkų santykiai klostėsi nevisada.

Ž. Marcinkevičius labiausiai pagarsėjo tuo metu, kai vadovavo prieštaringai visuomenės vertintam „LEO LT“ energetikos projektui.

Apie tai, kad palieka VP grupės viceprezidento pareigas daug kas sužinojo tik iš skelbimo žiniasklaidoje, kurį pasirašė būtent N. Numavičius.

„2007 m. lapkričio mėnesį buvęs „VP Grupės“ viceprezidentas Ž. Marcinkevičius žiniasklaidoje paskleidė melagingą informaciją, jog nacionalinio investuotojo „Leo LT“ žlugdymo planai buvo rengti koncerne „MG Baltic“ bei apkaltino D. Mockų bendradarbiavimu su užsienio valstybių slaptųjų tarnybų rezidentais Lietuvoje. „VP Grupės“ vardu atsiprašau asmeniškai D. Mockaus, jo šeimos, partnerių ir „MG Baltic“ koncerno darbuotojų už „VP Grupei“ atstovavusio asmens poelgį“, – 2009 m. rugpjūtį dienraščiuose spausdintame skelbime rašė N. Numavičius.

Nuo praėjusių metų vasaros N. Numavičiui ne kartą teko viešai atsakinėti į Ž. Marcinkevičiaus brolio Mindaugo kaltinimus esą VP grupės įmonės ir kai kurie akcininkai galimai slėpė mokesčius.

Ne viena byla dėl to nagrinėjama Lietuvos ir užsienio teismuose, apie tyrimus pranešė Valstybinė mokesčių inspekcija (VMI).

Pernai antrą kartą vedęs verslininkas tik patvirtino kad šiuo metu su žmona Kaetana gyvena Londono priemiestyje Weybridge nuomojamame name.

„Tai yra vienintelė mūsų šeimos nuolatinė gyvenamoji vieta. Dėl šeimyninių aplinkybių artimiausiu metu nuolatinės gyvenamosios vietos keisti neketiname“, – sakė jis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (237)