Į tinklo logistikos centrą ir parduotuves įvairiuose miestuose elektrą tieks bendrovė „Energijos tiekimas“.

Šiemet „Lidl“ yra vienintelis mažmeninės prekybos tinklas Lietuvoje, kuris sertifikuotą ir prekės ženklu „Žalia lietuviška energija“ pažymėtą elektros energiją naudos visuose savo valdomuose objektuose – tiek parduotuvėse, tiek logistikos centre.

Planuojama, kad iš viso per metus „Lidl Lietuva“ sunaudos apie 5 GWh elektros energijos.

„Kaune pagaminta „Žalia lietuviška energija“ yra unikalus produktas rinkoje, kurį paprastai renkasi bendrovės, savo veikloje daug dėmesio skiriančios ekologijai ir atsakingo vartojimo skatinimui. Daliai klientų taip pat svarbu tai, kad elektra pagaminta būtent Lietuvoje“, – pranešime spaudai sako „Energijos tiekimo“ generalinis direktorius Vidmantas Salietis.

Anot jo, šiuo metu šią ekologišką elektros energiją Lietuvoje naudoja daugiau nei 100 įmonių. Dauguma iš jų – užsienio kapitalo bendrovės. Iš viso per metus Kauno hidroelektrinėje vidutiniškai pagaminama 250–300 GWh elektros energijos.

Bendrovės „Lietuvos energijos gamyba“ valdoma Kauno A. Brazausko hidroelektrinė yra įtraukta į kilmės garantijų duomenų registrą, administruojamą AB „Litgrid“.

Elektros energijos kilmės garantija – tai įrašas elektroninėje duomenų bazėje, skirtas elektros kilmei ir jos gamybos kiekiui patvirtinti. Vartotojas, sudaręs sutartį dėl tokios energijos įsigijimo, kas mėnesį gauna specialų sertifikatą, patvirtinantį, kad naudojama elektros energija yra pagaminta iš atsinaujinančių išteklių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (165)