Kaip žinoma, pernai vertindama Lietuvos 2016 m. biudžeto projektą, Europos Komisija (EK) buvo pareiškusi, kad mūsų šalies ekonomikos lygis yra didesnis už jo potencialą, todėl egzistuoja rizika nukrypti nuo struktūrinio valdžios sektoriaus balanso rodiklio. Tačiau tokiais vertinimais tuomet viešai suabejojo Euro grupė. Pastarosios nuomone, 2016 m. Lietuvos biudžete numatytos priemonės, skatinančios ekonomikos augimą, yra pagrįstos.

Tai, kad rengdama biudžetą Vyriausybė kliovėsi realistinėmis prognozėmis, prieš mėnesį iš dalies pripažino pati EK, kuri atsižvelgdama į pagerėjusį mokesčių surinkimą šalyje pakoregavo makroekonomikos prognozes Lietuvai, pagerindama valdžios sektoriaus deficito prognozes bei sumažindama šiems metams numatomą nedarbo ir infliacijos lygį.

Finansų ministerija ir toliau tęs konstruktyvias diskusijas su Europos Komisija dėl biudžeto vykdymo. Esu įsitikinęs, kad geriausias būdas abejonėms išsklaidyti – gerinti pajamų surinkimą šalyje, taip minimizuojant galimas biudžeto rizikas“, – pažymi finansų ministras R. Šadžius.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)